• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton nyerte a 46. körben megszakított Japán Nagydíjat

Forma-1 Hírek - Hamilton nyerte a 46. körben megszakított Japán Nagydíjat

Készült: 2014.október.05 09:52 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Lewis Hamilton nyerte a 46. körben félbeszakított Japán Nagydíjat Nico Rosberg előtt. A futamot Jules Bianchi balesete miatt szakították meg. A francia pilóta állapotáról még nincsenek információk.
A verseny a biztonsági autó mögött rajtolt, mivel a körülmények túl esősek voltak. Két kör után a versenyt piros zászlóval leintették és a boxba tértek vissza a pilóták.

A futam 20 perc pihenő után folytatódott, a pilótákat arról tájékoztatták, hogy a körülmények biztonságosak a verseny megrendezéséhez. Azonban Fernando Alonso nem tudott már a mezőnnyel menni, mivel a biztonsági autós fázis alatt autója leállt és a pályán leparkolt.

A futamot a 10. körben engedték el, a két Mercedes pilóta azonnal komoly előnyre tett szert Valtteri Bottas és Felipe Massa előtt. Jenson Button azonnal a boxba állt intermediate abroncsokért és a sebessége elég jó volt, így a riválisok is azonnal kereket cseréltek.

A Mercedes közül Rosberg nyitotta a kerékcserék sorát, Hamilton a pályán maradt, azonban a Spoon kanyarnál hibázott, így a második helyre tudott csak visszatérni, miután egy körrel később kereket cserélt.

Rosberg tehát visszavette a vezetést, mögötte Hamilton és a korán kereket cserélő Jenson Button haladt, bár a brit pilóta hátránya 16 másodperc volt a Mercedes párosa mögött.

A Red Bull esős beállításai jól működtek, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo meg tudta előzni Bottast és Massát; Vettel a hajtűkanyarnál, míg Ricciardo az Essesnél előzött.

Rosberg sebességet veszített és Hamilton felzárkózott csapattársára mire a DRS használatát a versenybírók engedélyezték. Hamilton a célegyenesben próbálkozott, de az első kanyarnál későn fékezett és elhagyta a pályát, de gyorsan visszatért.

Két körrel később Hamilton sikeresen próbálkozott és Rosbergtől átvette a vezetést az első kanyarnál.

A brit pilóta növelte előnyét, miközben Vettel a kerékcserék során átugrotta Buttont, mivel kormánykerék csere miatt a McLaren pilótája több a vártnál több időt töltött szerelőinél.

Rosberg és Hamilton új intermediate abroncsokra váltott, Ricciardo is hasonlóan tett, miután rövid ideig az élen állt. Vettel tartotta harmadik helyét, de időt veszített, amikor az Essesnél a kavicságyon áthajtott és hamarosan Button és Ricciardo helyezte nyomás alá.

A 40. körben felerősödött az eső és a hajtűkanyarnál Ricciardo megelőzte Buttont, de a brit pilóta a kanyar kijáratánál visszavette pozícióját. Az eső intenzitása növekedett és a versenyirányítás a DRS tiltása mellett döntött.

Adrian Sutil a körülmények áldozatává vált és a Dunlop kanyarnál balesetet szenvedett, közben Button esőgumikért állt meg. A biztonsági autót a 44. körben pályára küldték, de mindkét Mercedes pilóta maradt a pályán, miközben Vettel új intermediate abroncsokat kapott.

Az orvosi autó és a mentőautó is a Dunlop kanyarhoz sietett, mert Bianchi ugyanott csúszott ki, ahol Sutil. A futamot a 46. körben piros zászlóval leintették.

Miután az autók a boxutcába leálltak a versenyirányítás közölte, már nem indítják újra a futamot, így a verseny végeredményét a 44. körben elért állás alapján állapították meg. A dobogóra így Hamilton, Rosberg és Vettel állhatott fel.

Belépés