• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Rosberg: Versenyem már a felvezető körben véget ért

Forma-1 Hírek - Rosberg: Versenyem már a felvezető körben véget ért

Készült: 2014.szeptember.22 09:22 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Nico Rosberg elmondta, Szingapúri Nagydíja már akkor véget ért, amikor elektronikai probléma miatt nem tudott elindulni a felvezető körre. Az idei évben a német pilóta második alkalommal nem tudott célba érni versenyen.
Miután a boxutcából elrajtolt, Rosberg 14 kört teljesített a Marina Bay pályán, de nagyon szenvedett, Marcus Ericsson Caterhamjével sem tudta felvenni a versenyt.

Felváltásokkor az egység két fokozatott ugrott és a kormánykeréken sem működött minden funkció.

"Horrorisztikus érzés volt látni, hogy mindenki elmegy, már ekkor tudtam, vége a versenynek" - emlékezett vissza Rosberg a felvezető körre. "Majd az egész kormány nem működött, nem volt hibrid erőm és a váltásokkor két fokozatot kapcsoltam egyszerre, nem volt DRS sem, az autó nem működött. Nem volt értelme folytatni. Nehéz nap volt."

A kiesésének köszönhetően a világbajnokságban Lewis Hamilton vette át a vezetést, de Rosberg elmondta, nem tekint vissza, sokkal inkább a japán futam az, ami motiválja.

"Nem gondolkozom a múltról túl sokat. Ma még csalódott vagyok mert újra megbízhatósági probléma akadt és ez a csapat gyengéje, javítani kell ezen és minden dolgot megoldani. Meg kell tudni, mi történt ma és továbblépni, majd teljes erővel támadni Suzukában."

Rosberg kiesése után Toto Wolff azonnal odament a német pilótához: "Csak elnézést kért, amely nagyszerű gesztus" - tette hozzá Rosberg.

Belépés