• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Red Bull is Magnussen mögé állt

Forma-1 Hírek - A Red Bull is Magnussen mögé állt

Készült: 2014.szeptember.10 15:31 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Kevin Magnussen agresszív vezetési stílusát a Formula-1-es rivális, Red Bull is támogatja és úgy érzik, a versenybírák túlságosan durva büntetést hoztak, amikor a dán pilótát vétkesnek találták az Olasz Nagydíjon.
A McLaren pilótája öt másodperces stop-and-go büntetést kapott azért, mert a monzai futam során Valtteri Bottast az első sikánnál leszorította a pályáról.

A versenybírák döntése Magnussent és a McLarent is kétellyel töltötte el, különösen azért, mert Nico Rosberg nem kapott büntetést a Belga Nagydíjon, amikor Lewis Hamiltonnal ütközött.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Magnussen-Bottas esetet nem kellett volna rendkívüli módon kezelni.

"Azt hiszem, azért büntették meg, mert nem hagyott helyet és úgy érzem, ez teljesen más eset, mint a Spában történtek" - magyarázta Horner. "De személy szerint úgy gondoltam, versenybaleset történt az egyes kanyarnál. Ő a belső íven volt és ezzel előjoga volt irányt váltani. Ez nem olyan 'Csak Ön után Uram' autóverseny - ez a versenyzés, kerék-kerék elleni küzdelem. Úgy gondoltam, az egyes kanyarnál jogosan vezetett úgy, ahogyan, de a versenybírák ezt másképpen gondolták."

Belépés