Forma-1 Hírek - A Mercedes junior programot indít

Készült: 2014.szeptember.08 15:26 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Mercedes a jövő évtől fiatal pilótáknak programot indít, azért, hogy vetélkedni tudjon Formula-1-es riválisaival.
A Mercedes több fiatal pilótát támogat - így a Force India tartalékpilótáját, Daniel Juncadellát, valamint a Caterhamnél lehetőséget kapó Roberto Merhit -, de nincs olyan Formula-1-es programja mint riválisainak, a Red Bullnak, a Ferrarinak és a McLarennek.

A Red Bull sokat fektetett fiatal pilótáiba, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is a junior program "terméke", míg a Ferrari a Marussiához juttatta be Jules Bianchit és a GP2-es győztes, Raffele Marciello is szerződésben áll a maranellói csapattal.

A német márka motorsport főnöke, Toto Wolff elmondta, a jövő évtől a Mercedes is junior programot indít.

"Nagy múltja van a Mercedes-Benz junior programjának, több évet dolgoztunk Frentzennel, Wendlingerrel és Schumacherrel. Van egy junior programunk, nyilvánvalóan jó Formula-3-as motorunk és néhány fiút támogatunk, segítjük őket pénzzel abban, hogy ezekkel a motorokkal tudjanak versenyezni. Ez már több éve így van. Az elgondolás az volt, hogy tovább bővítjük a programunkat, hasonlóan a 25 évvel ezelőtti megoldáshoz. Elkezdtünk gondolkozni rajta. Láttunk néhány remek fiúkat, de még nem állunk készen - és egyszerű az ok, egy bajnokság kellős közepén vagyunk. A következő két és fél hónapban erre koncentrálunk - és talán a tél folyamán felállítunk egy junior programot, én nagyon szeretném. De ha csinálsz valamit, akkor azt megfelelően kell csinálni."

Belépés