• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes Renault motorral is győzni tudna

Forma-1 Hírek - A Mercedes Renault motorral is győzni tudna

Készült: 2014.augusztus.10 12:35 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Force India műveleti főigazgatója, Otmar Szafnauer szerint a Mercedes idei jó teljesítménye nemcsak a remek erőforrásnak köszönhető.
Szafnauer szerint a Mercedes akkor is futamokat tudna nyerni, ha a karosszériában Renault erőforrás működne, mert a csapat más területeken is a mezőny előtt jár.

"A győzelemhez mindent jól kell csinálni" - mondta el a szakember. "Nézzük a Mercedest - úgy érzem, hogy autójuk elég jó ahhoz, hogy győzzenek még Renault, vagy Ferrari erőforrással is. Jó aerodinamikai, mechanikai csomaggal rendelkeznek, ismerik az abroncsokat, jó pilótáik vannak és stratégiájuk - a győzelemért tudnak harcolni. Az erőforrást eltávolítva és egy másikat beépítve továbbra is versenyképesek lennének."

Sokak szerint 2014-ben kizárólag a motorerő számít, de a román szakember elmondta, ez nem így van, mivel a Red Bull is tudott győzni és más, Mercedes erőforrást használó csapatnak nem sikerült diadalmaskodnia.

"Sokkal inkább motorformula az idei év? Talán kicsivel jobban számít a motor, mint a múltban, amikor az erőforrásokat befagyasztották. De ez a sport teljesen motorformula? Nem. Nekünk ugyanolyan az erőforrásunk, mint a Mercedesnek, a Williamsnek és a McLarennek - utóbbi két csapat sem tudott még győzni."

Belépés