• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo: Egy korai bemutatkozás jót tenne Sainznak

Forma-1 Hírek - Ricciardo: Egy korai bemutatkozás jót tenne Sainznak

Készült: 2014.augusztus.10 12:31 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A kétszeres futamgyőztes, Daniel Ricciardo szerint a Red Bull támogatását élvező Carlos Sainz Junior számára előnyös lenne, ha egy sereghajtó csapatnál mutatkozhatna be a Formula-1-ben.
Sainz azóta áll tárgyalásban a Caterhammel, hogy a csapatot egy svájci és közel-keleti befektetőkből álló csoport megvásárolta, bár a Red Bull azt közölte a spanyol pilótával, hogy a Formula Renault 3.5 széria megnyerésére koncentráljon.

A Red Bull jelenlegi pilótája, Daniel Ricciardo 2011-ben a HRT-nél mutatkozott be, majd a Red Bull testvércsapatához, a Toro Rossóhoz került 2012-ben. Az ausztrál pilóta elmondta, előnyös volt számára, hogy egy kiscsapatnál is dolgozhatott.

"Azt hiszem, ez sok szempontból segít. Segített abban, hogy a Formula-1be kerüljek, minden idegesség elszálljon, nem a rivaldavényben, így kicsivel könnyebb volt beilleszkednem a sportba. Ez még hálássá is teszt téged. Amikor a Toro Rossóhoz aláírtam, akkor a világ legboldogabb embere voltam, tudtam, hogy talán pontokért harcolhatok. Keményen dolgozol ezekért az extra apróságokért. A Red Bullos szerződés még hálásabbá tett, biztos vagyok benne, más pilóták is hasonló utat járnak majd be. Jules (Bianchi) nyilvánvalóan jól teljesít a Marussiánál, Sainzról is sok szó esik. Nekem ez nem árthat. Pilótaként mindig a lehető leggyorsabban a lehető legjobb csapatnál szeretnél lenni, de sokat tudtam abból tanulni, hogy kisebb csapatoknál versenyezhettem."

Belépés