• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A McLaren változtat előrejelző rendszerén

Forma-1 Hírek - A McLaren változtat előrejelző rendszerén

Készült: 2014.július.30 08:58 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szeretne javítani csapata stratégiai döntéshozatalán, miután baklövést követtek el a Magyar Nagydíjon.
Button a tizedik helyen ért célba a Hungaroringen, de az első kerékcserék után a második helyen állt a biztonsági autós fázisnak köszönhetően.

A McLaren a kerékcsere során intermediate abroncsot tett fel autójára, mert további esőzésre számított, míg a riválisok száraz pályára alkalmas keverék mellett döntöttek.

Mivel az eső nem érkezett meg, ezért Buttonnak extra kerékcserét kellett végrehajtania, ezzel több pozíciót bukott a futam elején.

A wokingi csapat a stratégiai hibáért a rossz radarképet hibáztatta és Boullier elmondta, a McLarennek változtatnia kell az időjáráson alapuló stratégiák meghatározásán.

"Erre reagálni kell és megtalálni, miért történt úgy, ahogy történt, mert nem szeretnénk, hogy hasonló helyzetbe kerüljünk a jövőben" - nyilatkozta Boullier. "Azt hiszem, egyszerűbbé és gyorsabbá kell tennünk ezt a döntési folyamatot. A verseny során kiderült, min kell változtatni, így a jövőben sokkal könnyebb lesz döntéseket hozni."

Belépés