Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez már sok

Készült: 2014.július.26 14:27 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Lewis Hamilton időmérő edzésen tapasztalt balszerencséje a Hungaroringen tovább folytatódott, üzemanyagfolyás miatt a brit pilóta már a Q1-ben kiesett.
A brit pilóta már az áprilisi Spanyol Nagydíj óta abban bízik, hogy problémamentes időmérő edzéssel végre megszerzi az első rajtkockás indulás lehetőségét.

De Hamilton időmérő edzése a Hungaroringen néhány perc elteltével véget ért, miután üzemanyagfolyás miatt tűz ütött ki autójában.

Habár a pályabírók a boxutca bejáratánál eloltották a tüzet, de autójának sérülése nagyon komoly volt.

Hamilton nagyon csalódott volt, hogy sorozatban másodszor hibásodott meg autója az időmérő edzésen, a múlt hétvégi Német Nagydíj szombati napján fékprobléma miatt balesetet szenvedett a Q1-ben.

"Azt hiszem, kezdem elérni azt a pontot, amikor már a balszerencsén is túljutok" - mondta el a 21. pozícióból induló Hamilton. "Jobban kell dolgoznunk."

Hamilton miután visszatért a boxba, elmondta, már az első gyors körében érezte a problémát.

"Biztos voltam benne, hogy a mért kört, amelyen voltam végig tudom csinálni és a másodiknak is neki tudok várni, majd valami történt a fékekkel. Valami a fékrendszerben hibásodott meg. Néhány rendszer meghibásodott, majd a motor is leállt. Közvetlenül a boxutca bejáratánál voltam, ezért úgy gondoltam, visszagurulok a garázshoz, de amikor a visszapillantóba néztem, láttam a tüzet. Tűz volt, de próbáltam visszatérni a garázsba. Úgy gondoltam, talán tudunk csinálni valamit. Majd azt mondták, álljak meg. Ez nagyon rossz volt."

A versennyel kapcsolatos esélyeiről a brit pilóta elmondta: "Őszintén szólva nem tudom, mire leszek képes holnap. Ez az a pálya, ahol előzni nem lehet, így szenvedni fogok, hogy az első tízbe, vagy az első ötbe kerüljek holnap. Talán több, mint 20 pontra nő hátrányom Nicóval szemben, de lesznek még versenyek. Próbálom a legjobbat nyújtani."

Belépés