• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Elképzelhető, hogy Hamilton a boxutcából indul

Forma-1 Hírek - Elképzelhető, hogy Hamilton a boxutcából indul

Készült: 2014.július.19 19:36 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Elképzelhető, hogy Hamilton a boxutcából indul
Elképzelhető, hogy Lewis Hamilton csak a boxutcából vághat neki a Német Nagydíjon, mivel a Mercedes úgy döntött, a brit pilóta időmérő edzésen elszenvedett balesete után kicseréli az autó féktárcsáit.
A brit pilóta autójára szombaton délelőtt Brembo tárcsák kerültek, de azok az időmérő edzés első szakaszában meghibásodtak és a Mercedes a Sachskurve gumifalában kötött ki.

A Mercedes tudja, hogy az idő rövidsége miatt nem lehet pontosan megállapítani, lesznek-e problémák a tárcsával a verseny során, ezért Hamilton autójára a Carbone Industrie által gyártott tárcsákat teszik fel a versenyre.

A féktárcsa specifikációjának megváltoztatása a parc fermé szabály megsértését jelenti és ezért Hamiltont arra utasíthatják, hogy a boxutcából induljon.

A Mercedes autósport igazgatója, Toto Wolff az időmérő edzés után elmondta, hogy a német autógyártó egyeztetett az FIA-val a helyzetről és remélik, hogy Hamilton felállhat a rajtrácsra, mert a változtatást csak biztonsági okok miatt végzik el.

A csapat azt még nem tudja, hogy az autóban sebességváltót kell-e cserélni, de amennyiben erre szükség lesz, akkor a brit pilóta további öthelyes rajtbüntetésre számíthat.

Belépés