• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bianchi volt a leggyorsabb Silverstone-ban

Forma-1 Hírek - Bianchi volt a leggyorsabb Silverstone-ban

Készült: 2014.július.10 22:13 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A betegeskedő Kimi Räikkönent helyettesítő Jules BIanchi érte el a legjobb köridőt a Ferrarival silverstone-i szezon közbeni teszt második napján.
Bianchi legjobb körideje 1:35.262 lett, amelyet az utolsó néhány órában ért el, ezzel 0.282 másodperccel megelőzte a délelőtti időszakot első helyen záró Daniil Kvyatot.

A McLaren pilótája, Kevin Magnussen lett a harmadik, 0.331 másodperces hátránnyal Bianchi mögött, a dán pilóta 91 kört teljesített az MP4-29-ben, ő volt a legszorgosabb pilóta.

Giedo van der Garde visszatérve a Sauber C33 pilótafülkéjébe a negyedik lett. Azonban a holland pilóta miatt 20 perccel a nap vége előtt piros zászlóval meg kellett szakítani a gyakorlást, amikor a második szektorban balesetet szenvedett. Van der Garde balesete során a pályát övező korlát megsérült, ezért a tesztet már nem indították újra.

Lewis Hamilton napja nehezen kezdődött, a brit pilóta a hideg abroncsokon az ötödik körében megpördült. Hamilton miatt is elő kellett venni a piros zászlót, amikor a Stowe kanyar kavicságyába csúszott. A délelőtt nagy részét ezt követően a Mercedes garázsában töltötte, de délután újra pályára gurult és az ötödik helyen zárt.

Valtteri Bottas a hatodik lett a Williamsszel, megelőzve a Force India tartalékpilótáját, Daniel Juncadellát és a Marussia pilótáját, Max Chiltont.

A tavalyi világbajnok, Sebastian Vettel, aki a nap nagy részében a Pirellinek tesztelt, a kilencedik helyen zárt.

A Pirelli a mai napon mutatta be 18 colos felnijét, az olasz márka azt szeretné, ha a Formula-1-ben a jövőben bevezetésre kerülne ez a megoldás.

A sportban jelenleg 13 colos felnik használatosak, de a Pirelil egy kísérleti változatot készített, mivel szerette volna megmutatni, a 18 colos felnik hogyan mutatnak a Formula-1-es autón.

A gumikat a silverstone-i pálya boxutcájában mutatták be, majd Charles Pic a Lotus E22-vel pályára vitte. A francia pilóta kilenc másodperccel maradt el az első helyezettől a néhány teljesített kör során. Pic később visszatért a pályára a normál, 13 colos felniken, de az autójával kisebb probléma akadt.

Julian Leal Formula-1-es tesztbemutatkozása rosszul sikerült, mert a Caterham autóján elektronikai probléma lépett fel egy kör után. A csapat a nap nagy részében az autó problémájának kijavításával foglalkozott, de a kolumbiai GP2-es pilóta később visszatérhetett a pályára és 51 kört teljesített. A korábbi tervek szerint Rio Haryanto is vezette volna a Caterhamet, de az autó hosszú javítása miatt erre nem volt lehetősége.

Belépés