• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen: Több probléma hátráltat

Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen: Több probléma hátráltat

Készült: 2014.június.27 10:23 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Kimi Räikkönen elmondta, a kanyarbejárati problémák mellett a keményebb gumikeverékek és a kigyorsítási problémák is hátráltatják az idei szezonban.
A finn pilóta a szezon eleje óta nehézségekkel küzd, nem tud megfelelő teljesítményt hozni autójával a féktávon és a kanyarbejáratoknál.

Először azt feltételezték, hogy a kulcs az új elektronikus fékrendszerben rejlik, amelynek kijavításával a féktávon keletkezett problémák megoldhatók.

Annak ellenére, hogy a Ferrari óriási erőkkel igyekszik segíteni Räikkönennek, a finn pilóta nem tudja a helyzetet megfordítani és folyamatosan szenved csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

Az osztrák nehéz hétvége után Räikkönen elmondta, a problémák megoldása különösen nehéz, mert több tényezőre is figyelni kell.

"Nem igazán, a problémák nem ott vannak" - mondta el arra a kérdésre, hogy a 2014-es autók műszaki összetettsége okozza-e a gyenge szereplést.

"Az autó kezelhetőségét érinti a probléma, valamint a gumik viselkedését. Ennek kombinációját. Sok munkát kell végezni az autóval, hiányaink vannak kigyorsításkor és egy kis mechanikai tapadás is hiányzik. Próbálunk valahogyan egyensúlyt találni, de ez nagyon, nagyon nehéz. Utálom, amikor az autó eleje nem működik. És eddig, ha sikerült az autó elejét munkára bírni, akkor a hátsó részével akadtak problémák. Sok munkát kell elvégezni mielőtt jó dolgok történnek velünk, de természetesen sikerülni fog."

Räikkönen közölte, a csapat új hozzáállással próbált javítani Ausztriában a dolgokon, de ez nem a várt teljesítményt hozta.

"Valami mással próbálkoztunk szombattól és nem hiszem, hogy végül komolyabb különbséget jelentett volna. Bizonyos területeken a verseny során teljesen hátrányos volt és hasonló volt a helyzet az időmérő edzésen - de amikor eldöntöttük, milyen irányt választunk, ahhoz ragaszkodni kell."

Belépés