• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A McLaren információkat ad át a Mercedesről a Hondának?

Forma-1 Hírek - A McLaren információkat ad át a Mercedesről a Hondának?

Készült: 2014.május.08 07:36 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Toto Wolff szerint a McLaren a Mercedes V6-os turbómotorjáról információkat fog átadni 2015-ös szállítójának, a Hondának.
Az idei évre a Mercedes furcsa helyzetbe került, a McLarennek élő szerződésük miatt szállítaniuk kell az új erőforrást, miközben tudják, a brit csapat már szerződést kötött a Hondával.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes információi közül Wokingon keresztül mennyi jutott el Japánba, a csapatfőnök, Eric Boullier mosolyogva mondta: "Semennyi!"

Az Auto Motor und Sport szerint a Mercedes mindent megtesz annak érdekében, hogy a Honda ne tudjon előnyt kovácsolni a McLaren-Mercedes szerződésből.

"Meggyőződésem, hogy a McLaren kivizsgálja, milyen adatokat oszthat meg a Hondával" - mondta el Wolff.

A szakember szerint a McLaren saját telemetriai adatai lehetőséget biztosítanak a Honda mérnökei számára ahhoz, hogy megtudják a forgatónyomatékot, az erőre vonatkozó adatokat és a vezethetőséget.

"És az, hogy mi szükséges a hűtéshez, hidraulikához, elektronikához - ezek a dolgok is átadásra kerülnek."

Wolff azonban elmondta, bízik a McLarenben - amely csapatot 2007-ben az FIA a kémbotrány miatt 100 millió dollárra büntette -, tudja a csapat, hogy mi megengedett a motorszállító váltásakor.

"Pontosan tudjuk, mi a titkos és mi nem, de meggyőződésem, hogy elismerik a partnerkapcsolatot és azt a bizalmat, amelyet vásárlóként jelenleg élveznek" - tette hozzá.

A szakember szerint a Honda még az információk átadása után is hátrányban lesz a 2015-ös szezonban.

"A Honda természetesen hátrányban van, mert akkor érkeznek a sportba, amikor mindenki más már egy éve (a V6-os érában) itt van."

Wolff szerint ugyanakkor a Ferrari és a Renault közelebb kerülhet a Mercedeshez a jövő évben.

"Nagyon más a koncepciónk, de a többiek sokat lefaraghatnak a hátrányból, mert információval rendelkeznek arról, hogyan működik erőforrásunk, amikor látják a pályán. A jövő évben a mezőny szorosabb lesz."

Belépés