• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Közeledtek egymáshoz a csapatok álláspontjai

Forma-1 Hírek - Közeledtek egymáshoz a csapatok álláspontjai

Készült: 2014.május.03 11:36 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A hírek szerint a csütörtökön, Londonban megtartott találkozó során a Formula-1 kis- és nagycsapatai között megegyezés születhet.
Bernie Ecclestone és Jean Todt mellett a 11 csapat vezetője ült össze. A találkozó azt követően került összehívásra, hogy a hat legerősebb csapat - Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Lotus és Williams - megvétózta Todt tervét a 2015-től bevezetni kívánt maximalizált költségvetéssel kapcsolatban.

A Formula-1 többi csapata, a Sauber, a Force India, Marussia és a Caterham mérgesen reagált arra, hogy a Stratégiai Csoport megvétózta Todt tervét, véleményük szerint ez sérti az európai versenyjogi törvényeket.

Az Európai Unió ezt követően bejelentette, nyomon követi a helyzetet.

A nagycsapatok reagálva a helyzetre költségcsökkentő javaslatot készítettek el a műszaki- és sportszabályzat megváltoztatásával.

A német DPA hírügynökség szerint a csütörtöki megbeszélés után sokkal nyitottabb a helyzet. A hírek szerint a kiscsapatoknak a szabályváltoztatási javaslatra két héten belül válaszolniuk kell.

A londoni Times szerint a lázadó kiscsapatok és erősebb riválisaik közötti krízis enyhülésével kisebb a veszélye az uniós vizsgálatnak.

"Todt és a csapatok az Unió érdekeit szem előtt tartva gyors megoldást szeretnének" - írta Kevin Eason.

Eason hozzátette, az FIA elnöke, Jean Todt megígérte, a költségeket szemmel fogja tartani és felülvizsgálja a maximalizált költségvetés bevezetésének lehetőségét.

"Senki nem akarja azt hallani, hogy az Európai Unió figyelemmel kísér valamit. A helyzet az, hogy szeretnénk gyorsan irányítás alatt tartani a költségeket" - közölte egy FIA közeli forrás.

Belépés