Forma-1 Hírek - A McLaren teljesen átalakulhat

Készült: 2014.május.03 11:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A McLaren egy akciótervet dolgozott ki annak érdekében, hogy visszatérhessen a Formula-1 élére. A szakemberek feladatait tisztázzák és új aerodinamikai mérnököket szerződtetnek.
A wokingi csapat a kettős ausztrál pontszerzés óta szenved és miután Bahreinben és Kínában sem sikerült pontot szerezni átalakítást eszközölnek.

Miután a szervezet működését a versenyigazgató, Eric Boullier és a Formula-1-es csapat elnöke, Jonathan Neale átvizsgálta, a csapat változtatásokat végez a javulás érdekében.

Az átalakítás részeként új aerodinamikai szakemberek érkeznek a csapathoz. Az Autosport szerint köztük lehet a Saubernél dolgozó Tony Salter és a Lotusnál tevékenykedő Guillaume Cattelani.

Ez segíthet a csapatnak arra az időszakra, amíg az új főaerodinamikus, Peter Prodromou a jövő évben meg nem érkezik és amíg el nem dől Dan Fallows sorsa.

A csapat működésében is változások várhatók - a McLaren szeretne jobb műveleti láncot és tisztább kommunikációt kialakítani.

A különböző részlegek más-más teljesítménybeli célokat kapnak, valamint tisztázzák a műszaki igazgató, Tim Goss és a mérnökigazgató, Matt Morris szerepkörét.

Belépés