• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Maldonado távozásával jól járt a Williams

Forma-1 Hírek - Maldonado távozásával jól járt a Williams

Készült: 2014.május.03 11:27 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA 25 millió dollárt fizetett a Williams csapatnak, amely ennek köszönhetően nyereségesen zárta a szezont.
A brit csapat pénteken közölte 2013-as pénzügyi eredményeit, amely azt mutatja, a rossz szezon ellenére 20 millió dollár nyereséggel zárta az évet.

A Telegraph újság közölte, az eredmény egyetlen szerződésbontásból származó bevételnek köszönhető, melyet a venezuelai olajvállalat, a PDVSA fizetett, akik szerették volna, ha támogatott pilótájuk, Pastor Maldonado 2014-ben már a Lotust erősíti.

Az újság szerint a bevétel 25 millió dollár volt és így a Williams nyereségesen zárta az évet, miután egy évvel korábban nyolc millió dollár veszteséget könyvelt el.

"A téli hónapokban jó kereskedelmi szerződéseket kötöttünk és a Williams továbbra is az elkötelezett és nagyon hűséges partnereket és rajongókat vonzza" - közölte a csapatfőnök, Sir Frank Williams. "Ezek az éves eredmények mutatják, hogy továbbra is felelős módon tudjuk kezelni pénzügyeinket. Jól kezdtük a 2014-es szezont és remélhetőleg tovább tudjuk folytatni teljesítményünk javulását."

Belépés