Forma-1 Hírek - Alonso: A Mercedes fantasztikus

Készült: 2014.április.08 18:37 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Ferrari pilótája, Fernando Alonso szerint a Mercedes dicséretes munkát végzett a 2014-es szezon első három versenyén.
Lewis Hamilton és Nico Rosberg dominált az év első három versenyén, míg Alonso Ferrarijából hiányzott a sebesség.

A Bahreini Nagydíjon a spanyol pilóta a kilencedik helyen végzett, míg Hamilton és Rosberg körönként két másodpercet vertek a mezőnyre a futam utolsó fázisában miközben a győzelemért harcoltak.

Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen szerint a Mercedes motorral szerelt autók egy más ligában versenyeztek Bahreinben és Alonso szerint a német gyártó egyszerűen jobb munkát végzett riválisainál.

"A Mercedes fantasztikus. Mindenki másnál jobb munkát végeznek, Nico és Lewis fantasztikusan vezet, nem hibáznak. Voltak nehéz pillanataink az esős időmérő edzésen, de ők nem hibáztak, tisztán harcolnak. Jelenleg nem lehet őket utolérni a bajnokság első felében, de a 2009-es bajnokságban láthattuk már, hogy a Brawn GP dominált a szezon első felében, majd az év végén kissé szenvedtek."

A kétszeres világbajnok beismerte, a Ferrari képes a feltámadásra a rossz szezonkezdet után.

"Minden a mi kezünkben van és tőlünk függ, jobb teljesítményt nyújtunk-e, mint most" - tette hozzá Alonso.

Három futam után a Ferrari az ötödik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, 78 ponttal marad el az első helyezett Mercedestől. Alonso a bajnokság negyedik helyét foglalja el, 35 pont hátránnyal az élen álló Rosberghez képest.

Belépés