Moto3 Hírek - Husqvarna a Moto3-ban

Készült: 2013.november.22 10:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Forgó Ariel János Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Danny Kent a Red Bull Ajo Motorsport keretin belül egy Husqvarna nyergében próbál majd szerencsét jövőre, amely versenygép azonban csak a nevében különbözik majd a gyári KTM motoroktól.
A Husqvarna és a KTM között pontosan ugyanannyi lesz a különbség, mint pár évvel ezelőtt a 250-esek között a Aprilia és a Gilera között volt: Tulajdonképpen semmi, vagyis inkább csak a festés szempontjából tért el egymástól a két motor. Emlékezzünk csak vissza, hogy Marco Simoncelli 2008-ban egy Gilera nyergében lett világbajnok, amely versenygép pontosan olyan volt, mint például az a gyári Aprilia, amin Alvaro Bautista, vagy éppen Hector Barbera ült. A Husqvarna esetében ugyanez lesz a helyzet, hiszen a márka a KTM kezében van, vagyis a Husqvarna logo alatt egy gyári Moto3-as KTM rejtőzik majd. A gyári Husqvarna alakulatot az Ajo Motorsport berkein belül a világbajnoki álmokat dédelgető Danny Kent, valamint Niklas Ajo alkotja majd.

Az idén még Moto2-ben szereplő Kent azzal a nem titkolt szándékkal tért vissza a legkisebb kategória, hogy megnyerje a bajnoki aranyérmet, ennek eléréséhez pedig az egyik legalkalmasabb csapat a Red Bull KTM Ajo Motorsport. Jelen állás szerint azonban a Red Bull KTM versenyzői az ausztrál Jack Miller és az újonc Karel Hanika lesz, aki megnyerte a Red Bull Rookies Cup-ot. A Husqvarna gyári csapatában – mint azt már feljebb is említettük – Kent és Ajo kap helyet, így csupán Hafiq Azmi helye kérdéses. A maláj motoros eredetileg Niklas Ajo partnere lett volna az Avant Tecno gárdánál, de így elképzelhető, hogy egyedüli versenyzőként kell majd boldogulnia, természetesen szintén Aki Ajo irányítása alatt.

Belépés