MotoGP Hírek - Webb: „Az új aszfalt miatt kellett törölnünk a versenyeket”

Készült: 2018.augusztus.28 13:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Krizsa Gergő Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Webb: „Az új aszfalt miatt kellett törölnünk a versenyeket”
A MotoGP versenyigazgatója arról beszélt, hogy mi miatt volt teljesen lehetetlen megrendezni a futamokat, valamint megdicsérte a pályán dolgozó embereket.
Miután a versenyzőkkel történő közös megbeszélés után törölték az összes kategória versenyét Silverstone-ban, Mike Webb, a MotoGP versenyigazgatója elmondta, hogy mi lehetetlenítette el a megrendezést. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Egyértelműen az új aszfalt miatt kellett törölni a versenyeket. Az előző aszfalton már több éve versenyeztünk és nem volt gondunk az esős futamokkal. Idén egyszerűen túl sok volt az állóvíz a pályán és ilyen körülmények között nem lehet versenyezni. A negyedik szabadedzésen mindenki láthatta, hogy milyen az, amikor a pályán ennyi víz van. Egyszerűen nem lehetett elvezetni a vizet a pálya bizonyos pontjain és emiatt nem volt elég biztonságos a helyzet. Mindent megtettünk azért, hogy meg tudjuk tartani ma a versenyeket és mindenki tudja, hogy a futamok törlése a legutolsó dolog volt, amit akartunk. Viszont mindenképpen biztonság az első.”

Ezután Webb részletesen beszélt arról a folyamatról, amelynek a versenyek törlése lett: „A bemelegítő edzések után megnéztük a pálya állapotát és egyértelműen láttuk, hogy nem biztonságos a versenyzőknek kimenni. Ezután beszéltünk velük és ők beleegyeztek abba, hogy csúsztassuk a rajtot. Folyamatosan beszéltünk a pálya állapotáról, de még az enyhülő esőben is túl nedves volt az aszfalt. Természetesen volt arról szó, hogy holnap rendezzük meg a futamokat, de mivel ez lehetetlennek bizonyult, így megpróbáltuk csúsztatni a rajtot és reménykedtünk, hogy javulnak a körülmények. Sajnos, amikor láttuk, hogy a gyengülő esőben sem eléggé biztonságos a pálya, meg kellett hoznunk ezt a komoly döntést.”

Webb ugyanakkor kiemelte a Brit Nagydíj helyszínén dolgozó emberek kemény munkáját: „A pályán dolgozó emberek hihetetlenül sokat dolgoztak és ez nem csak a mai napra igaz. Óriási erőfeszítéseket tettek azért, hogy meg lehessen tartani a versenyt. Az utolsó pillanatig dolgoztak, de a természet egy olyan dolog, amivel képtelenség harcolni.”