MotoGP Hírek - Rossi: „Mindent bele fogunk adni a hazai versenyemen!”

Készült: 2018.szeptember.07 19:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Rossi: „Mindent bele fogunk adni a hazai versenyemen!”
Kiemelten fontos hétvége következik a „Doktor” számára, akinek a misanói az „igazi” hazai futama, de nemcsak ő, hanem yamahás csapattársa, Maverick Vinales is bizakodva várja a San Marinó-i Nagydíjat.
Bár hivatalosan a mugellói futam viseli az Olasz Nagydíj nevet, Valentino Rossi számára a misanói az igazi hazai verseny, hiszen szülőhelye, Tavullia nem messze fekszik a Marco Simoncelli nevét viselő pályától. A 39 éves versenyző különösen motivált lehet idén, hiszen tavaly lábtörés miatt nem tudott rajthoz állni a versenyen, amelyen korábban háromszor is győzni tudott már. Optimizmusra ad okot, hogy noha a Yamaha meglehetősen kevés információval szolgált a legutóbbi aragóniai tesztről, állítólag az és a korábbi misanói gyakorlás is jól sikerült a hangvillások számára.

„Mindig különleges érzés, amikor megérkezel a hazai nagydíjadra. Rengeteg barát és szurkoló lesz kint a pályán, és mindent bele fogunk adni, hogy remek hétvégét zárjunk” – jelentette ki Rossi csapata előzetes sajtóközleményében. „Néhány hete Misanóban teszteltünk, s most onnan kell folytatnunk a munkát, ahol akkor abbahagytuk. A maximumot fogjuk nyújtani, hogy a lehető legjobban kezdhessük a hétvégét, erős versenyt teljesíthessünk és a dobogóért harcolhassunk. Remélem, az időjárás is rendben lesz, így mindenki élvezheti majd a hétvégét.”

Mindeközben az összetettben továbbra is második helyen álló „Doktor” csapattársa, az ötödik pozíciót elfoglaló Maverick Vinales ugyancsak bizakodva várja a hétvégét: a fiatal spanyol a végül törölt Brit Nagydíj edzésein mutatott biztató formájára építene Misanóban. „Sajnos a rossz időjárási körülmények miatt nem tudtunk versenyezni Silverstone-ban, amiért nagy kár, mert jól éreztem magam a motoron és nagyon gyors voltam az edzések során” – fogalmazott Vinales.

„Most úgy érkezünk meg Misanóba, hogy egy igen hasznos aragóniai teszten vagyunk túl, ahol tovább dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a stílusomnak leginkább megfelelő beállításokat. Rendkívül motiváltak vagyunk, mert érzem, hogy újra a helyes irányba haladunk. Kezdem ugyanúgy érezni magam az M1 nyergében, mint a tavalyi szezon elején, ez nyugodttá tesz, így arra tudok koncentrálni, hogy minden futamon pontokat szerezzünk. Nagyon biztató, hogy jól teljesítettünk a néhány héttel ezelőtti misanói teszten. Sok dolgon javítottunk a beállítást illetően, így mint mindig, most is száz százalékot fogok beleadni, hogy megszerezzem a Yamahának a régóta áhított győzelmet.”