MotoGP Hírek - Rossi: „A harmadik hely a legjobb, amit jelenleg elérhetünk”

Készült: 2018.június.18 20:10 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi: „A harmadik hely a legjobb, amit jelenleg elérhetünk”
Már a futam előtt tudta, hogy Marc Marquez és a két gyári Ducati gyorsabb nála, de az első abroncs miatt is aggódott – ehhez képest a leintés után megkönnyebbült, hogy a tavalyi szenvedés után most dobogóra állhatott Barcelonában.
Valentino Rossi a hetedik helyről indulva harmadikként látta meg a kockás zászlót a Katalán Nagydíjon: zsinórban harmadik alkalommal ért célba ebben a pozícióban, ezzel az összetettben továbbra is őrzi a második helyét. Az olasz a leintés utáni értékelésében elsősorban azt emelte ki, hogy mennyit javult a helyzetük tavaly óta, amikor rettenetesen szenvedtek Barcelonában:

„Boldog és megkönnyebbült vagyok a mostani dobogós helyezés kapcsán, mert tavaly nagyon szenvedtünk ezen a pályán, akkor Catalunya volt a szezon egyik legrosszabb versenye” – idézi Rossit a SpeedWeek.com szakportál. „Az edzések után tudtam, hogy a két Ducati és Marquez gyorsabbak nálam. Aggódtam, hogy szenvedni fogok a második sorból indulókkal, de a bemelegítő edzésen javítottunk a motor egyensúlyán, így jobban tudtam menni.”

„Ugyanakkor a lágy első abroncs miatt is aggódtam, az elején nagyon kell figyelni rá, utána viszont jól működött, jó volt a tapadása. Örülök, hogy a tempóm a végéig rendben volt. Nem voltam messze Jorgétól és Marctól, de ahhoz nem voltam elég gyors, hogy nyomást helyezzek rájuk, viszont így is értékes bajnoki pontokat szereztem. Pillanatnyilag a harmadik hely a legjobb, amit elérhetünk.”

Két hét múlva következik a Holland TT, ahol Rossi tíz alkalom is nyerni tudott – viszont tavalyi sikere óta sem ő, sem a hangvillások nem tudtak győzni, és most sem feltétlenül ők lesznek a favoritok a „Doktor” szerint, bár jobb szereplésre számít, mint az eddigi helyszíneken: 

„Rossz hír nekem és a Yamahának is, hogy már egy év eltelt az utolsó, asseni győzelmem óta. Szeretem azt a pályát, és a Yamaha is általában jól működik ott, de így is nehéz dolgunk lesz a Honda és a Ducati ellen. Remélem, jobb lehetőségünk lesz ott a győzelemre, de ehhez jobb kigyorsításra lenne szükségünk. Az elektronikán kell javítani, hogy kevésbé pörögjenek ki a kerekek.”