MotoGP Hírek - Lorenzo: „Fantasztikus volt az elmúlt három év a MotoGP-ben”

Készült: 2018.szeptember.02 08:11 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Lorenzo: „Fantasztikus volt az elmúlt három év a MotoGP-ben”
A Ducati ötszörös világbajnok spanyolja szerint is az egyik aranykorát éli a világbajnokság – és úgy érzi, 2019-ben sem fognak unatkozni a rajongók.
Sok jelenlegi és korábbi versenyző, számos szakértő és szurkoló is megfogalmazta már, hogy a mostani éra az egyik legjobb a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának történetében: minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem és rendre látványos futamok láthatnak a rajongók. Ebbe a sorba állt be most Jorge Lorenzo is, aki a széria hivatalos honlapjának, a MotoGP.com kameráinak nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

„Az utolsó három szezon fantasztikus volt a MotoGP-ben, mindig remek volt a show. Emlékszem 2016-ra, amikor kilenc különböző győztesünk volt. Tavaly érdekes küzdelem zajlott az utolsó versenyig Marquez és Dovizioso között a címért. Idén is nagyszerű csatákat láthatunk, mint például Assenben és Brnóban. Ausztriában két nagyon erős versenyző ellen kellett küzdenem, akik egyaránt nyerni akartak. Teljesen elfeledkeztünk a pontokról és az összetett állásáról, egyszerűen csak mindenki meg akarta mutatni, hogy ő a legjobb.”

Lorenzo, aki jelenleg már a harmadik helyet foglalja el a tabellán a Ducatival, jövőre immár a Repsol Hondánál fogja húzni a gázt Marc Marquez oldalán. A két spanyol klasszis várható csatái okán már most sokan dörzsölik a tenyerüket – főleg a legutóbbi futamokon látott adok-kapok után –, s maga az ötszörös világbajnok is úgy véli, hogy a következő évad is emlékezetes lesz: „A feszültség jövőre sem fog csökkenni. Egy teljesen új csapatra és új motorra váltok. A nézők 2019-ben sem fognak unatkozni” – mondta nevetve Lorenzo.