MotoGP Hírek - Hivatalos: törölték mindhárom kategória Brit Nagydíját!

Készült: 2018.augusztus.28 13:19 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Hivatalos: törölték mindhárom kategória Brit Nagydíját!
Csaknem ötórás várakozás után megszületett a döntés: a pálya állapota és az eső miatt végül törölték mindhárom géposztály silverstone-i versenyét – méghozzá a tudósítások szerint a versenyzők kérésére.
A negyedik szabadedzésen látott bukássorozat után a szervezők úgy döntöttek, a várt heves esőzések miatt módosítják a Brit Nagydíj vasárnapi időbeosztását. Ennek értelmében itthoni idő szerint 12:30-kor kellett volna elrajtolnia a MotoGP futamának, de már addigra is komoly esőzések érték el a silverstone-i pályát, amelynél az újraaszfaltozás után súlyos gondok adódtak a vízelvezetéssel.

Emiatt többszöri alkalommal is el kellett halasztani a versenyeket: előbb 14:30-as, majd 15 órás, utána pedig 17 órai esetleges rajtidőpontokat terveztek. Végül azt határozták meg, hogy ha itthoni idő szerint 17 óráig eláll az eső, akkor rövidített távval ugyan, de mindhárom kategória versenyét megrendezhetik még naplemente előtt.

Viszont annak ellenére, hogy a helyszíni jelentések szerint az eső valóban elállt a pályán, a motorosok – Jack Miller és Johann Zarco kivételével – nem akartak versenyezni, így végül csaknem ötórás huzavona után úgy határoztak, hogy teljes egészében törlik mindhárom géposztály viadalát. Erre egyébként legutóbb 1980-ban, Ausztriában volt példa, akkor havazás miatt nem tudtak versenyt rendezni.