Moto3 Hírek - Dalla Porta óriási futamon nyert először, Bezzecchi bukott!

Készült: 2018.szeptember.10 18:06 Készítette: Lipták Melinda Írta: Kálmán András Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Dalla Porta óriási futamon nyert először, Bezzecchi bukott!
Újabb szenzációs futamot teljesítettek a legkisebb kategória versenyzői! A verseny elején egy tömeges bukás borzolta a kedélyeket, több élmenő is elvérzett, majd a hazai pályán versenyző vb-éllovas Marco Bezzecchi bukott, a befutó pedig rendkívüli izgalmakat hozott!
A rajtot Gabriel Rodrigo kapta el a legjobban, őt Giannantonio követte, Martin visszacsúszott a harmadik pozícióba. A vb-éllovas Marco Bezzecchit sem kellett félteni, az első kör végén már a második helyen motorozott a fiatal olasz! Sajnos bukások is tarkították az első köröket: a szabadkártyával induló Zannoni, majd Alonso Lopez esett el ugyanabban a körben. A verseny legnagyobb bukása viszont ezután történt! Jaume Masia a célegyenesre rávezető rázókövön bukott, és mögötte lévő boly már nem tudta kikerülni a spanyolt. Hatalmas bukássorozat volt, Sasakit és Canetet az orvosi központba szállították kivizsgálásra, amiben még Bulega és Bastianini volt érintett.

Ezután az élen egy négyes boly alakult ki Bezzecchi vezetésével, szorosan a nyomában viszont ott loholt Dalla Porta, Martin, és Rodrigo. A verseny felénél Bezzecchi tartotta az első helyét, a négyes bolyra pedig Giannantonio zárkózott fel. Tíz körrel a vége előtt Bezzecchi, Dalla Porta, Rodrigo, Giannantonio, Martin, és Kornfeil volt az első hat sorrendje.

Nem sokkal ezután Bezzecchi csúszott ki egy féktávon, és csúszott vissza a harmadik pozícióba, Dalla Porta pedig átvette a vezetést Giannantonio előtt. Folyamatosak voltak a helycserék a bolyban, a nézők egy percig sem unatkozhattak! Öt körrel a vége előtt Bezzecchi visszavette az első helyet, és Dalla Portával együtt kicsit meglépett az őt üldözőktől.

A kanyarokban megszerzett előnyt viszont pillanatok alatt elvesztették az egyenesekben, Jorge Martin pedig támadásba lendült. Nem kimélték egymást a fiúk, többször összeértek egymással, majd az utolsó kör kezdete előtt a vb-éllovas Marco Bezzecchi bukott! Óriási befutó vette kezdetét, végül hárman egyszerre értek a célba, de Dalla Porta örülhetett a végén, élete első futamgyőzelmét szerezve ezzel! Martin lett a második, igy Bezzecchi bukásával újra átvette az összetettben a vezetést, Giannantonio pedig a pódium legalsó fokán ünnepelhetett hazai pályán! Folytatás két hét múlva, a spanyolországi Aragónban.