Moto2 Hírek - Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott Misanóban

Készült: 2018.szeptember.10 18:08 Készítette: Lipták Melinda Írta: Sleiher Dávid Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott Misanóban
Francesco Bagnaia meggyőző motorozással húzta be a futamot. Az olasz már az első kanyart követően az élre állt, és azt a végéig nem engedte ki a kezéből. Legfőbb üldözője, Miguel Oliveira a második helyen futott be, így hátránya nyolc pontra nőtt az összetettben.
Napsütéses időben vette kezdetét a Moto2-esek San Marinó-i viadala. Az élről induló Bagnaia jól kapta el a rajtot, és az ő vezetésével fordultak el az első kanyarban. Schrötter jött el másodiknak, Binder az ötödikről a harmadik helyre ugrott. A kilencedikről induló Oliveira az ötödik pozícióba lépett előre. Eközben Alex Marquez Augusto Fernandezzel bukott.

Az élen az olasz egy kisebb előnyre tett szert, legközelebb hozzá Pasini került, őket Oliveira, Schrötter és a jó tempót diktáló Mir követte. Az állás néhány kör elteltével sem változott, csak a különbségek nőttek. Bagnaia és Pasini között már egy másodperc körüli volt, míg Oliveira már két és fél másodpercre követte az éllovast. Az izgalmakat ezúttal Luca Marini szolgáltatta, az olasznak ugyanis a célegyenest követően elfüstölt a motorja.

Az utolsó 10 körben a győztes kiléte már eldölni látszott, de a második helyért még öldöklő csata folyt Pasini, Oliveira és Schrötter között. A portugál végül az első kanyarban tudott elmenni az olasznak. Pasini azonban a harmadik helyet sem tudta megtartani, Schrötter is megelőzte őt. A német és a portugál között az utolsó körökben még ment az adok-kapok: előbbi egy merész bevetődéssel megpróbálta megszerezni a második pozíciót, de az végül Oliveiráé lett. Pasini lett a negyedik, Mir az ötödik, Baldassarri a hatodik. A top10-et Quartararo, Binder, Navarro és Vierge tette teljessé. A futam krónikájához tartozik még Romano Fenati újabb ámokfutása: az olasz versenyző Stefano Manzival vívott csatája után átnyúlt honfitársa fékkarjához, amiért azonnali kizárással jutalmazták.