Moto2 Hírek - Bagnaia nyert Marquez előtt, Mir először dobogón a Moto2-ben

Készült: 2018.május.22 07:31 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Bagnaia nyert Marquez előtt, Mir először dobogón a Moto2-ben
Bár sokáig igyekezett nyomás alatt tartani őt spanyol üldözője, a pole-ból induló olasz végig megőrizte a vezetést, idei harmadik sikerével pedig összetettben is növelte az előnyét. A pódiumra a tavalyi Moto3-as világbajnok állhatott még fel.
Még el sem rajtolt a Moto2-esek Francia Nagydíja, máris elbúcsúztunk az egyik esélyestől: az eredetileg második helyre kvalifikáló Xavi Vierge műszaki problémák miatt csak a rajtrács végéről vághatott neki a Le Mans-i futamnak. A pole-ból Francesco Bagnaia várta a piros lámpák kialvását, és simán meg is tartotta a vezetést Alex Marquez, Marcel Schrötter és az utóbbi két év Moto3-as világbajnoka, Brad Binder és Joan Mir előtt. Ők ketten amúgy szépen egymásra találtak, míg mögöttük Miguel Oliveira és Lorenzo Baldassarri vívott.

Az élmezőnyből Mattia Pasini volt az első, aki elesett, majd nem sokkal később honfitársa, a Mirt üldöző Baldassarri is az ő sorsára jutott – igaz, mindkét olasz vissza tudott még állni a versenybe. Mindeközben Marquez nagyjából hattizedes távolságból követte Bagnaiát, eggyel hátrébb Mir igyekezett nyomás alá helyezni Schröttert, az igazi show-t azonban Vierge produkálta, aki elképesztő tempóban felzárkózva a féltávnál már a hatodik pozícióban motorozott.

Bagnaia apránként egy másodperc fölé hizlalta a fórját, Mir viszont tíz körrel a vége előtt elment Schrötter mellett. A dobogós helyezéseket illetően ezután már nem történt változás: a Sky VR46 olasz motorosa behúzta idei harmadik győzelmét spanyol üldözője előtt, ezzel pedig összetettben is növelte az előnyét, míg Mir első pódiumát szerezte a Moto2-ben. Schröttert már nem tudta levadászni Vierge, ám az ötödik hely is parádés eredmény tőle, míg az első tízbe Miguel Oliveira, Romano Fenati, Fabio Quartararo, Brad Binder és Stefano Manzi fért még be.