• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: Hamilton nem hagyott helyet

Forma-1 Hírek - Vettel: Hamilton nem hagyott helyet

Készült: 2018.szeptember.04 07:22 Készítette: Lipták Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel: Hamilton nem hagyott helyet
Sebastian Vettel egyértelműen úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton tehet az első körben történt incidensről, aminek eredményeként megpördült, be kellett hajtania a boxba és a mezőny végére került. Mindezek ellenére rosszabb is lehetne a helyzet, foglalta össze a ferraris.
Vettel győzelmi esélyei a második sikánban pecsételődtek meg, miután koccant Hamiltonnal, megpördült, és az első szárnya is megsérült. A stewardok szerint versenybaleset volt, senkit sem büntettek meg, de a német kicsit máshogy látja.

„Nos, szerintem ti több szögből látjátok a dolgokat, mint én”- kezdte Vettel a Skynak. „Próbáltam megelőzni Kimit, de elvette a lábát a fékről, és nem maradt kellő rés, én pedig nem akartam megpróbálni valami őrültséget. Kijöttem ebből a helyzetből, Lewis pedig látta, hogy van némi hely kívül, de utána nem hagyott helyet nekem, és nem maradt más lehetőségem, mint az, hogy belemegyek, összeérünk. Próbáltam kikecmeregni onnan, de nem tudtam, és sajnos én voltam az, aki megpördült. Ironikus, de így történt. A menetiránnyal szemben álltam, és ilyenkor nem festenek valami üdén a dolgok. Utána remekül mentem, felzárkóztunk, sok pontot szereztünk, szóval sokkal rosszabb is lehetett volna”- foglalta össze.

30 pontra nőtt a hátránya Hamiltonnal szemben, kérdés, mindez mennyire döntő a bajnokságot tekintve.

„Persze, nem segít, ha pontokat buksz, de nem a világ vége. Mindnyájan felkelünk holnap reggel – igen, kicsit magunk alatt vagyunk most, főleg a rajongók miatt. Sajnos ma nem hoztuk az eredményt, de mit tehetnél? Nem sokat tehetsz, ha egyszer megpördülsz. Lehetett volna remek futam is, de nem így volt. Még így is szórakoztató volt, talán még szórakoztatóbb ebben a formában, de nem olyan kielégítő. Nem aggódok túlságosan. Soknak hangzik a pontállás, de nem tart olyan sokáig, hogy ledolgozd, ha megvan a tempó”- fogalmazott.