• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel 30 pontos hátrányból várhatja a Szingapúri Nagydíjat Hamilton ellen

Forma-1 Hírek - Vettel 30 pontos hátrányból várhatja a Szingapúri Nagydíjat Hamilton ellen

Készült: 2018.szeptember.10 18:12 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel 30 pontos hátrányból várhatja a Szingapúri Nagydíjat Hamilton ellen
Nézzük meg egy kicsit közelebbről a bajnoki tabellát, közvetlen a Szingapúri Nagydíj előtt, benne a főszereplőkkel és természetesen a mezőny többi tagjával is.
Hét futam maradt hátra a 2018-es F1-es szezonból. Ezt mondhatjuk soknak és kevésnek is. A megközelítés relatív, főleg, ha a bajnoki tabella első felét nézzük, miután az Olasz Nagydíj nem éppen úgy alakult Vettel és a Ferrari számára, mint amire számítottak volna.

Lewis Hamilton erőst teljesítményt nyújtva, kihasználván Valtteri Bottas szívességét és a Mercedes remek taktikáját, végül megnyerte a monzai futamot. Ezzel 30 pontra növelte az előnyét, és sokak szerint, ha Szingapúrban is hasonló lesz a végeredmény, akkor fél kézzel már a bajnoki trófeát foghatja, ami az ötödik lenne számára a királykategóriában, így kettőre megközelítené Michael Schumachert, az abszolút rekordert.

Vettel számára a következő versenyek sorsdöntően lehetnek, így több hiba nem igazán férhet bele a részéről, de az idei éve nem igazán arról szól, hogy tökéletes versenyhétvégék kerülnének a neve mellé, aminek már nem egyszer itta meg a levét. A másik oldalon Hamilton sokkal kevesebb hibát vét, miközben a szerencse is mellette áll.

A harmadik helyen Räikkönen nevét találjuk 164 egységgel. Ez a több, mint 90 pontos hátrány már az a kategória, amire nem lehet azt mondani, hogy lehetne valós esélye a címre. A mezőny másik finn versenyzője közvetlen a 2007-es bajnok mögött csak 159 ponttal várja a folytatást, de a Mercedes pilótája még mindig hisz a címben, noha a ponthátránya mellett az is nagy problémát jelent számára, hogy a németek egyértelműen szárnysegédnek használják őt.


A TOP-5-ben Verstappent találjuk még, aki valószínűleg már leginkább a 2019-es szezonban versenyezne, bár lehetséges, hogy a Honda motorjával sem lesz sokkal több esélye. A nagy hátrányát azonban már ledolgozta Ricciardóval szemben, és egyre távolabb kerül az ausztrálról, aki jövőre a Renault versenyzőjeként szállhat harcba a hollanddal.

Közvetlen a top-csapat versenyzői mögött Hülkenberget találjuk, így a német vezeti a sort a középcsapatok pilótái között. A Renault versenyzője eddig összesen 52 pontot gyűjtött a 49 pontos Magnussen és a 46 pontos Pérez előtt, míg a TOP-10-et Ocon zárja 45 egységgel.

Alonso, aki 2019-től már nem versenyez az F1-ben, a 11. helyen áll Sainz, Gasly és Grosjean előtt. A Haas francia versenyzője az évad első felében sok pontot veszített a hibái miatt, és legutóbb Monzában hiába ért el remek eredményt, azt a szabálytalan autója miatt elvették tőle.

Az alsóházban Leclerc a legjobb 13 ponttal, míg Vandoorne, Stroll, Ericsson, Hartley és Szirotkin 10 pontig sem jutott.