• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, hátulról meglökték, és ezzel beleszállt Räikkönenbe

Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, hátulról meglökték, és ezzel beleszállt Räikkönenbe

Készült: 2018.augusztus.27 13:15 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, hátulról meglökték, és ezzel beleszállt Räikkönenbe
Daniel Ricciardo nem gondolja, hogy ő hibázott volna, amikor eltalálta Kimi Räikkönent, de ha mégis, akkor elnézést kér tőle.
Daniel Ricciardo és a Red Bull mindent megpróbált, hogy a sérült hátsó szárnyát kicseréljék, és időben visszatérhessen a pályára, de a végén ez sem segített.

"Éreztem, hogy a végén Alonso jött belém, de valaki mással is szoros volt. Éreztem, hogy az első kanyarban valaki eltalált. Hogy őszinte legyek, elkezdtem csúszni, majd a következő percben már Kimi hátuljában voltam. Minden nagyon gyorsan történt - valaki meglökött, nem láttam semmit, és már Kimi hátuljában voltam."

"Tipikus első kanyaros incidens. Nem tudom ki okozta, de az lett a végeredménye, hogy belementem Kimibe. Elnézést kérek, ha én lettem volna, de szerintem már korábban kezdődött."

"A hátsó szárnyam eltört, és a szerelők megpróbálták gyorsan megjavítani, hogy ne kerüljek körhátrányba, de nem sikerült, bár mindent megtettünk."

"Körhátrányban visszatértem, és megpróbáltam a verseny végéig versenyezni, hogy a reményt életben tartsuk, hátha történik valami. Az autó azonban így is megsérült."

"A mai is csak egy volt azon vasárnapok közül. Hiába jön a következő verseny néhány napon belül, valószínűleg büntetést kapok. A mai napot azoknak ajánlanám, akik örülnek, ha rossz napom van - hát tessék." - jegyezte meg viccesen a Sky Sports F1 előtt.

Räikkönen a tőle megszokott nyugodtsággal vette tudomásul, hogy végül nulla ponttal zárta a Belga Nagydíjat.

"Valaki eltalált hátulról, és az autó komolyan megsérült. A padlólemezem, és a szárnyvéglap is, hiszen egy egész kört defektes gumival kellett megtennem."

"Utána hiába jöttem vissza, a DRS folyton magától kinyílt. Hiába lesz jövő héten is verseny, ez nem segít a mai rossz eredményen."