• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo és Verstappen is azt hitte, gyorsabbak lehetnek az időmérőn

Forma-1 Hírek - Ricciardo és Verstappen is azt hitte, gyorsabbak lehetnek az időmérőn

Készült: 2018.május.13 07:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ricciardo és Verstappen is azt hitte, gyorsabbak lehetnek az időmérőn
Max Verstappen és Daniel Ricciardo az ötödik és a hatodik helynél előrébb nem tudta kvalifikálni magát a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, azonban a versenyen előrelépnének.
Daniel Ricciardo sajnálja, hogy az időmérőn ilyen komoly lemaradásba kerültek, azonban az ausztrál bízik a versenytempójában.

"Nem tudtam, mire számíthatok. Az időmérő előtt sosem tudjuk, mire lehet elég, hiszen a pénteki szabadedzéseken sosem derül ki mi fog történni. A Q3-ban szerintem mindketten erős kört mentünk a szuperlágyakon, ami nem a preferált keverék volt. Az autó hétvégi viselkedése alapján azt gondoltam, hogy inkább a lágyat választjuk majd, pont emiatt a Q3 második felében ezt a keveréket tettük fel." - mondta a Red Bull ausztrálja a Sky Sports F1 előtt.

"Néhány századot javítottam is a körömön, de ez nem volt elég. Kicsit elszomorító, mert nem tudom, hogy mit tehettünk volna az autóval. A köröm alapján azt hittem, hogy csak pár tizedre leszünk a pole-tól, nem is tudom mennyire voltunk, hat-hét tizedre, vagy valami ilyesmi. Ez a különbség nem túl szép."

"Ahogy az sem túl szép, hogy két ezredre maradtam el Max mögött. Ez van." "Holnap megpróbáljuk felvenni a versenyt a Ferrarikkal és a Mercedesekkel."

Max Verstappen csapattársával ellentétben a Q3-as motorlöket hiányára panaszkodott, ami az egyre jobban "kiegyenesedő" barcelonai pályán még nagyobb hátrányt jelent.

"A Q3-ban nincs meg az extra lóerős motorbeállításunk, és különösen most, amikor az egyestől a négyes kanyarig padlógázos, miközben kanyarokon megyünk át, még nehezebb a számunkra, hiszen így még több tempót vesztünk - a motorral még több végsebességet bukunk. Aztán a hetestől a tízes kanyarig szintén mintha egyenes lenne, hiszen a kilences kanyar padlógázos - ez mind egy kicsit fájdalmasabb a számunkra. Majd a Q3-ban még ehhez jön az extra lóerő, ami nekünk nincs is, emiatt szintén rosszabb."

"Plusz az utolsó körömön, az 1-es kanyar után volt egy necces pillanatom, ez igaz, de a hátrány nagyobb, mint lennie kellene. Mindenesetre a legjobb három nem lett volna lehetséges ma számunkra. Továbbra sem tudom, melyik a leggyorsabb gumi. Én szuperlágyon mentem ki először, Daniel lágyon, míg a Mercedes szintén lágyon – nem tudom. Őszintén, nem igazán láttam. Elég trükkös volt. Nem hiszem, hogy sokan választanák majd a szuperlágyat, mert egy körön talán valamivel gyorsabb vagy rajtuk, de hosszabb távon elhalnak. Sokan a lágyat és a közepest fogják választani holnap."