• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen tisztában van vele, hogy egy ponton be kell állnia Vettel mögé

Forma-1 Hírek - Räikkönen tisztában van vele, hogy egy ponton be kell állnia Vettel mögé

Készült: 2018.augusztus.05 07:40 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen tisztában van vele, hogy egy ponton be kell állnia Vettel mögé
Kimi Räikkönen tudja, hogy megy a Forma-1, és a finn nem fog ellenállni, ha a Ferrari arra kéri, álljon be Vettel mögé.
A tény, miszerint Sebastian Vettel szeretné, hogy a finn maradjon a csapattársa, miután már évek óta egymás mellett dolgoznak, büszkévé teszi a Ferrari legutóbbi világbajnokát.

"Mindenesetre jobb, mintha azt mondaná, hogy egy idióta vagyok. Ezt is szokta mondani, csak ritkán." - viccelődött Räikkönen a német Sport Bild előtt - "Mindig is jól kijöttünk. Vele sosem politizálunk, és nincs semmiféle mellébeszélés sem, ellenben egy teljesen átlagos baráti kapcsolatot ápolunk."

Ami a "Jégember" jövőjét illeti: "Természetesen szívesen maradnék a sportban, de ez csakis a Ferrari döntése. Ugyanúgy várok rá, mint Ti is."

Vajon mitől jön ki olyan jól a Ferrari párosa?

"Seb nagyon egyenes, és ezen a sikerei sem változtattak. Amikor a pályán egymásba megyünk, akkor egy megbeszélést követően az eset nem téma többé. Még a 2017-es Szingapúri Nagydíj után sem volt mellébeszélés. Ő egy olyan típus, aki felvállalja, ha ő hibázott, ahogy én is. Sokkal jobb ilyen kellemes hangulatban dolgozni. Ez az autót is gyorsabbá teszi."

"Mindkettőnknek egy a célunk: hogy a Ferrarit világbajnokká tegyük. Nagyon jól kiegészítjük egymást, amivel ösztönözzük a csapatot és ez nagyon jó."

"A bajnokság egy bizonyos pontján eljön majd az idő, amikor a csapat élvez elsőbbséget. Ezzel tisztában vagyok. Nem tegnap kezdtem."

A Forma-1 kevésbé fontos mióta gyerekeid vannak?

"Nem, hiszen a Forma-1 sosem volt az életem. A kettőt igazából elég jól külön tudom választani. A magánéletem teljesen más, mint az életem a pályán. Imádok versenyezni, de a többit már nem annyira. Ezért sem lesz probléma, amikor a jövőben egyszer majd visszavonulok. A barátaim tudják, hogy nem kérdezhetnek a munkámról. Sosem adok komoly válaszokat. A magánéletemben nem szeretek a munkámról beszélni."