• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen az Alfa Romeo Sauber színeiben folytatja tovább az F1-ben

Forma-1 Hírek - Räikkönen az Alfa Romeo Sauber színeiben folytatja tovább az F1-ben

Készült: 2018.szeptember.12 09:54 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen az Alfa Romeo Sauber színeiben folytatja tovább az F1-ben
Nem sokkal ezelőtt kiderült, hogy Kimi Räikkönen nem hagyja el a Forma-1-et, csak a Ferrarit. Visszatér a Sauberhez, ahol a pályafutása elkezdődött a kategóriában.
Tegnap volt 5 éve, hogy a Ferrari megerősítette Räikkönen visszatérését, aki 2007-ben bajnoki címet szerzett az olasz márkának az F1-ben. Azóta Maranello nem ünnepelhetett egyéni címet, bár ehhez 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is nagyon közel állt. 2012 óta az idei szezon az, amikor újra igen közel kerülhetnek a trófeához.

Räikkönen a 2018-as szezon után tehát távozik a Ferraritól. Az első közleményben még nem volt pontos információ arról, hogy mi lesz Kimivel a folytatásban, de időközben ezt is megtudhattuk.

Nagy meglepetésre Räikkönen aláírt az Alfa Romeo Sauber istállóhoz, ráadásul 2 esztendőre, amit azt jelenti, hogy 41 éves korában is a Forma-1-ben vezethet, és igen nagy rekordokat dönthet meg.

A bejelentés sokakat sokkolt, hiszen a Sauber hiába élvezi a Ferrari erős anyagi-technikai támogatását, és folyamatosan fejlődik, még mindig csak egy középcsapat. Nehéz elképzelni azt, hogy ez a közeljövőben változzon, bár a konstruktőri negyedik helyre talán esélyük lehet 2019-ben és 2020-ban, különösen a rendkívül tapasztalt Räikkönennel, aki nagyon sokat tud segíteni az autó fejlesztésében.

Az Alfa Romeo Sauber csapata büszkén jelenti be, hogy 2019-ben Kimi Räikkönen csatlakozik az istállóhoz. A 2007-es F1-es világbajnok a következő két szezonra írta alá szerződését.

Räikkönen a pályafutása alatt 20 győzelmet és 100 dobogós helyezést szerzett, vagyis ezzel a sport egyik legtöbbre tartott versenyzője. Az Alfa Romeo Sauber F1 Team alig várja a finn versenyző érkezését, aki a csapathoz hasonlóan ambiciózus eredményeket szeretne elérni.

Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke elmondta: „Kimi Räikkönen leigazolása egy fontos pillére a projektünknek, és ezzel is közelebb kerülünk a célunkhoz, miszerint a közeljövőben jelentős előrelépést érjünk el. Kimi megkérdőjelezhetetlen tehetsége és gazdag F1-es tapasztalata nem csak hozzájárul az autónk fejlesztéséhez, de ez csak felgyorsítja a csapat egészének fejlődését. Erős alapokkal kezdjük meg a 2019-es szezont, melyet az az elkötelezettség hajt, hogy számottevő eredményekért harcoljunk.”

Räikkönen mindig is azt mondta, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata, és csak a győzelemért szeretne harcolni, de ez is bizonyíthatja azt, hogy nagyon is látja a potenciált az egykori csapatában, valamint élvezi a versenyzést a királykategóriában.

A Sauber egyelőre nem jelentette be, hogy ki lesz Räikkönen csapattársa, miután a finn Leclercet váltja. Antonio Giovinazzi, a Ferrari olasz juniorja komoly eséllyel pályázhat Marcus Ericsson ülésére.

Räikkönen kapcsolata kiváló maradt a Sauberrel az évek során, és több olyan személy is van, akivel baráti a viszonya, így a beilleszkedés minden bizonnyal könnyű lesz számára. A fizetéséről pillanatnyilag nem rendelkezünk információval, de nyilván kevesebbet fog kapni a régi csapatánál, ami még így is egy nagyobb összeg lehet, melynek egy részét a Ferrari állhatja.