• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Petíció indult Räikkönen megtartásáért: "Nincs Kimi, nincs Forma-1"

Forma-1 Hírek - Petíció indult Räikkönen megtartásáért: "Nincs Kimi, nincs Forma-1"

Készült: 2018.szeptember.07 19:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Petíció indult Räikkönen megtartásáért: "Nincs Kimi, nincs Forma-1"
A rajongók nem hagyják annyiban a dolgot, bár a hivatalos bejelentés még várat magára. Időközben petíció indult annak érdekében, hogy 2007 bajnoka a Ferrarinál maradjon.
Pár héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy Kimi Räikkönen a Ferrarinál maradhat, és a szerződése 2020-ra is érvényes lehet. Most már minden arról szól, hogy érvényesül Sergio Marchionne, a Ferrari elhunyt elnökének egyik utolsó akarata, és Charles Leclerc kapj meg a másik ülést Maranellóban.

A hivatalos bejelentés az Olasz Nagydíjon lett volna esedékes, de közbeszólt Räikkönen rajtelsősége, amit végül nem tudott győzelemre váltani és második lett. Csütörtökre várták a megerősítést, de az még mindig nem érkezett meg. Räikkönen rajongója közül sokan azonban biztosra vélik Leclerc szerződését, amit a monacói még Marchionnéval írt alá.

Egyes rajongók aktiválták magukat. A change.org platformon keresztül Christy John egy petíciót indított. Kimi rajongója elmondta, nem indokolt a finnt helyettesíteni, független attól, hogy a Ferrari volt elnöke mit akart. "A jelenlegi Ferrari-vezetésnek szükséges van Vettelre és Räikkönenre, hogy fenntartsák a csapat egyensúlyát. Kimi néhány alkalommal felülmúlta Vettelt, bizonyítván azt, hogy visszatért a legjobb formájához. A Monzában való teljesítménye pedig csak hitelesebbé teszi ezt."

Már több, mint 13 ezer rajongó írta alá a petíciót, amiben Jane Mitchell azt írta, "Räikkönen több mint eleget tett ahhoz, hogy a Ferrarinál szerződést kapjon. Ha a Ferrari másképp gondolkozik, akkor ez az egyik legrosszabb döntés, amit valaha is hoztak. Ezzel saját magukat vágják át. Nincs Kimi, nincs Forma-1."

Christy John: "Még mindig nincs hivatalos nyilatkozat ezzel kapcsolatban, de ez volt az a nap, amikor Kimi sorsa eldőlhetett az F1-ben. Ugyanakkor semmi sem történt. Még mindig van lehetőség arra, hogy a Ferrari mérlegelje a döntést vagy talán csak egy piszkos pletykáról van szó. Mindenesetre ne hagyjuk veszni a reményt, és hallhassuk a hangunkat. Tudom, hogy ez a petíció nem rendelkezik hatáskörrel a Ferrari belső részének befolyásolására, de legalább kifejezhetjük vele a véleményünket. Ha a Forma-1 elveszíti Kimi Räikkönent, akkor az biztosan kihat a nézők számára."