Forma-1 Hírek - Nem kap büntetést Verstappen

Készült: 2018.július.29 07:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Nem kap büntetést Verstappen
Max Verstappen több enyhítő körülménynek is köszönheti azt, hogy a stewardok nem büntették meg az időmérő után. Az incidens a Q3 végén történt közte és Romain Grosjean között.
Az első feltételezés szerint Verstappen a sportszabályzat 31.5-ös pontja ellen vétett, és feltartotta Grosjeant a 14-es kanyarban. A francia rivális rendesen kiakadt Verstappenre, káromkodott egy kiadósat a rádióban.

Az esetet követően az FIA meghallgatta az érintett versenyzőket, a csapatok képviselőit, valamint átnézték a videó- és hangfelvételeket. Verstappen eredetileg gyors körön volt, de utolérte Gaslyt, ezért később félbeszakította a menetet. Grosjean gyors körön volt, amikor utolérte Verstappent: hat másodpercre volt tőle a 11-es kanyarban, négy másodpercre a 13-asban. Verstappen Gaslyhoz volt közel, amikor a 13-asba ért – a Toro Rosso versenyzője ekkor készült a gyors körére, Verstappen erre reagált, és megpróbált kellő távot tartani tőle. Grosjean a 13-as és 14-es kanyarok között érte utol Verstappent, ami végül kifogott rajta, hátráltatta.

A Red Bull megfelelő információkkal látta el Verstappent, habár lehet, kicsit megkésve érkeztek azok, de a stewardok figyelembe vették, hogy ilyen esőben korlátozott volt a kilátás előre, hátrafelé pedig semmit sem lehet látni. Nagyon rövid szekcióban csökkent a táv Gasly, Verstappen, és Grosjean között, és a stewardok végül arra jutottak, nem „szükségtelen feltartás” történt, amire a szabályok is vonatkoznak. Ennek tudható be, hogy nincs további intézkedés az ügyben.