• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az F1-ben? Bármi megtörténhet Todt szerint

Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az F1-ben? Bármi megtörténhet Todt szerint

Készült: 2018.szeptember.10 18:29 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az F1-ben? Bármi megtörténhet Todt szerint
Jean Todt nem tartja kizártnak, hogy Mick Schumacher egy nap a Forma-1-ben kössön ki, szerinte bármi lehetséges a jövőben. A DTM-ben is szívesen látnák Schumachert.
Az FIA elnöke a hétvége folyamán kilátogatott a Nürburgringre, amiben nem kis szerepe volt annak, hogy mennyire szoros kapcsolat fűzi a Schumacher-családhoz. A díjátadón személyesen nyújtotta át a serleget Micknek, aki három futamból hármat megnyert, összetettben a második helyen áll, pár pontra az éllovastól.

„Nagyszerű versenyző, de még sokat kell tanulnia, ezért is kell időt adnunk neki”- mondta Todt. „Nyomás alatt van, mert magasak az elvárások. De nagyon örülök annak, ahogy fejlődik.”

Lehetséges, hogy egy nap megérkezik a „harmadik” Schumacher az F1-be? „Majd meglátjuk, hol fog kikötni. Fiatal, tehetséges, szóval miért ne? Bármi megtörténhet”- felelte a francia.

Schumacher egy DTM-Mercedest is kipróbált a Nürburgringen, amit a sorozatot bonyolító ITR elnöke, Gerhard Berger tett lehetővé számára. Berger elmondta, nagyon szívesen látná a hétszeres világbajnok fiát a szériában.

„Őrült szívesen látnám a DTM-ben, de a Forma-1 a célja”- mondta Berger. „A srác Schumacher-géneket mutat. Minden nyitva áll előtte. Mindenki örül annak, ha Mick valamilyen módon és formában apja nyomdokaiba lép. Ha sikeres lenne, akkor mindnyájan örülnénk Micknek. Valószínűleg még inkább örülnénk Michael miatt is. Álomba illő sztori lenne”- jegyezte meg Berger az ABMS-nek.