• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mercedes: El kell ismernünk, blöfföltünk a kiállás előtt

Forma-1 Hírek - Mercedes: El kell ismernünk, blöfföltünk a kiállás előtt

Készült: 2018.szeptember.04 07:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Mercedes: El kell ismernünk, blöfföltünk a kiállás előtt
Bevált a Mercedes „beetetése”, emiatt korán jött ki új gumikért Kimi Raikkönen, ami később megbosszulta magát, és Lewis Hamilton tudott diadalmaskodni. Többek között a blöffről beszélt a Mercedes főmérnöke, Aldo Costa.
Aldo Costa, a Mercedes főmérnöke beszélgetett a verseny után az újságíró Will Buxtonnel és az ex-F1-es Vitantonio Liuzzival.

„Hittem benne, hogy meg tudjuk nyerni a versenyt, be is pakoltam a győzelmi pólót a táskámba, amit talán csak én tettem meg a csapatból.”

Milyen érzés olaszként, a Ferrari hazai pályáján legyőzni a Ferrarit?

„Győzni mindig jó dolog, fantasztikus érzés. 14 évesen voltam először F1-es futamon, Olaszországban, 16 évesen pedig a barátaimmal már az egész hétvégén részt vettem, de inkább ne kérdezd, hogy hogyan… Nagyon speciális érzés nyerni itt a Mercedesszel.”

A futam egyik kulcsmomentuma volt, amikor a Mercedes szerelői úgy tettek, mintha várnák Lewis Hamiltont a bokszba, erre pedig a Ferrarinak reagálnia kellett Kimi Raikkönennel.

„Az első kiállásunk előtt el kell ismernem, blöfföltünk. Végül is kifizetődött, ami miatt gratulálnom kell a stratégáinknak, csodálatos munkát végeztek, a gumik jól funkcionáltak. A stratégák úgy döntöttek, hogy a startgumiból hozzunk ki mindent, ezért Lewis tovább maradt kint. Bár ezzel időlegesen vesztettünk néhány másodpercet, de a végén nekünk voltak frissebb gumijaink, és minden körben tudtuk nyomni, egészen a verseny végéig.”

„Az egész csapat kiváló munkát végzett. A stratégiánk tökéletes volt, az autónk megbízható, a pilótáink pedig remekül menedzselték a gumikat. Szóval tényleg minden tökéletesen ment.” – zárta a főmérnök.

Hamilton előnye az Olasz Nagydíj után már 30 pont Sebastian Vettel előtt, míg a Mercedesnek 25 pontos fórja van az olasz istálló előtt.