• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Massa: Igazi megtiszteltetés volt, és sok minden fog hiányozni az F1-ből"

Forma-1 Hírek - Massa: Igazi megtiszteltetés volt, és sok minden fog hiányozni az F1-ből"

Készült: 2017.november.26 18:09 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Massa: Igazi megtiszteltetés volt, és sok minden fog hiányozni az F1-ből
Felipe Massa számára az Abu Dhabi Nagydíj volt az utolsó a Forma-1-ben. A brazil versenyző most már tényleg szögre akasztja a sisakját. Hálás az elmúlt 16 évért, és sok minden hiányozni fog neki a sportból.
Felipe Massa kicsit érzelmesen tekint vissza a Forma-1-es pályafutására, és a brazil nagyon örül neki, hogy olyan szerencsés, miszerint éveken keresztül a sport legjobbjai ellen küzdhetett.

"Igazi megtiszteltetés, és büszke vagyok. Brazíliában azonban már sírtam eleget. Szóval olyan boldog és büszke vagyok mindarra, amit átélhettem - hogy a világ legjobb versenyzői ellen harcolhattam és versenyezhettem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy mindezt magam mögött tudhatom." - mondta a Sky Sports F1-nak.

"Örülök neki, hogy a 16 évnek egy jó versennyel vethettem véget, és a legvégéig harcolhattam."

"Köszönöm srácok, hogy végig támogattatok, és csak azt tudom mondani, hogy hatalmas megtiszteltetés. Jó barátaim vannak itt, és sok minden hiányozni fog, de ez a normális. Vannak dolgok, amik persze nem hiányoznak majd, de a szép emlékeket kell megőrizni, és ez számít igazán. Még mindig sok dolog áll előttem, és ezt már alig várom."

Rob Smedley, Massa versenymérnöke is mondott néhány szót a brazil visszavonulásáról, hiszen ők a hosszú évek alatt már barátok is lettek. Ezentúl is tartani fogják a kapcsolatot, de persze furcsa lesz, hogy a brazil már nem lesz ott minden hétvégén.

"Nem hinném, hogy lenne egy olyan versenyző, akit globálisan jobban kedvelnének Felipénél. Mindeközben nagyon versenyképes is. Igazi megtiszteltetés volt vele együtt dolgozni."

"Jövőre igazából furcsa lesz, hogy nem lesz itt a paddock-ban. Öt-hat éve, ha egyedül éreztük magunkat, mert nem volt velünk a családunk, akkor egy munkás péntek után összeültünk péntek este. Barátok lettünk."

Tudod, hogy merre megy tovább?
"Biztos, hogy versenyezni fog, hiszen ez a vérében van. Azonban kétségtelenül a legjobbkor vonul vissza, hiszen az autóval nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Nem hinném, hogy idén több pontot szerezhetett volna, mint amennyit szerzett. Bakuban szerintem komoly esélye volt a győzelemre - és ezt nem azért mondom, mert sokan mondják, az esetében ez tényleg igaz."

Mondhatsz valamit Massa utódjáról?
"Csak annyit, hogy értékeljük az elérhető versenyzőket. Mi maradtunk a legjobb elérhető ülés, vagyis ez a kezünkre játszik, és kihasználhatjuk az időt, hogy megfelelően kiértékeljük az opcióinkat. Két tesztnap jön még a jövő héten, de Karácsony előtt biztos dönteni fogunk."