• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Magnussen: Alonso azt gondolja, ő Isten, ami elég mulatságos

Forma-1 Hírek - Magnussen: Alonso azt gondolja, ő Isten, ami elég mulatságos

Készült: 2018.szeptember.02 08:18 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Magnussen: Alonso azt gondolja, ő Isten, ami elég mulatságos
Kevin Magnussen nem köntörfalazott szombat délután Monzában, nyíltan kimondta, mit gondol az év végén visszavonuló Fernando Alonsóról. A Haas F1 Team versenyzője alig várja, hogy a spanyol kolléga elhagyja a színpadot.
A stewardok döntöttek, senkit sem büntettek meg a Q2-ben látott incidens miatt, de ez nem jelenti azt, hogy a kedélyek csillapodtak volna – Magnussen esetében biztosan nem. A dán is kiesett az időmérő második felvonásában, a 11. helyről rajtolhat, és nem módosított álláspontján, szerinte Alonso felel a történtekért.

„Fernando szándékosan próbált közel lenni a Parabolica kijáratában”- mondta Magnussen az eset után. „Még a Parabolica bejáratában is direkt azon volt, hogy közel legyen, mindezt a tökéletes szélárnyék miatt, és azért, hogy megpróbáljon megelőzni az 1-esben. Ez egyszerűen tiszteletlen! Hat vagy nyolc kocsi alkotott egy csoportosulást, és az Ascari kijáratában Fernando melegítette a fékeket, miután nem ment gyorsan. Én igen, gyorsan mentem, elhaladtam mellette. Majd ezt követően, valamilyen oknál fogva próbál gyorsítani, közel kerülni hozzám, teszi ezt ahelyett, hogy rést hagyna, mint mindenki más.”

„Ezek után tökéletes szélárnyéka lett, és azt gondolta, meg tud előzni az 1-es kanyarhoz érve, de inkább felkötöm magam (semmint megelőzzön)”- mondta a dán.

Magnussen nem akar azzal foglalkozni és azon töprengeni, miért tett így a spanyol: szerinte „hülyeség volt és szükségtelen”, ahogy a mclarenes viselkedett.

„Azt gondolta, tökéletes szélárnyéka lehet, megelőz engem, és előnyre tesz szert. Nem fogom hagyni, hogy megelőzzön, feláldozni a saját körömet. Kizárt. Azt gondolja, ő Isten, de kizárt”- fogalmazott elég keményen. „Odajött hozzám az időmérő után, az arcomba nevetett. Egyszerűen tiszteletlen, és mindezt nyíltan. Alig várom, hogy visszavonuljon”- tette hozzá. „Beszél a saját köreiről, arról, hogy azok isteniek, és szó szerint azt gondolja, hogy ő Isten. Mindez igen mulatságos.”

Alonsót szembesítették a fentiekkel, és így felelt arra a kérdésre, mit reagálna: „Semmit.”