• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kórházi jelentés: tüdőtranszplantációt hajtottak végre Niki Laudán

Forma-1 Hírek - Kórházi jelentés: tüdőtranszplantációt hajtottak végre Niki Laudán

Készült: 2018.augusztus.05 07:42 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Kórházi jelentés: tüdőtranszplantációt hajtottak végre Niki Laudán
A Bécsi Általános Kórház jelentéséből kiderült, miért szorult orvosi kezelésre Niki Lauda, a Forma-1 háromszoros világbajnoka: tüdőtranszplantáción kellett átesnie a Mercedes menedzserének.
A Bécsi Általános Kórház (AKH Wien) csütörtökön közölte, hogy „súlyos tüdőbetegség” miatt kellett műteni a 69 éves ex-pilótát, aki jelenleg a Mercedes AMG egyik topmenedzsere, és az utóbbi két nagydíjon nem jelent meg személyesen, amit betegséggel magyaráztak.

A rövid közleményben az áll, hogy a műtét sikeres volt, valamint a műtétet levezénylő orvosok neve is szerepel benne (Walter Klepetko és Konrad Hötzenecker). A család nem kívánt közleménnyel szolgálni, az intézmény pedig szeretné tiszteletben tartani ezt és megóvni Lauda magánszféráját. Szerdán derült ki, hogy Lauda már a Német GP hétvégéje óta orvosi kezelés alatt áll, ugyanis influenzás lett az ibizai nyaralása alatt - azt a vírust kapta el, mely éppen tombol, és a szervezet immunrendszerét támadja.

Lauda kezdetben csak erősen köhögött, lázas lett, és megfázás tüneteit észlelte. Amikor a köhögése rosszabb lett, és a láza feljebb ment, a magángépével Bécsbe repült, hogy kivizsgáltassa magát.

Lauda 1976-ban szenvedett komoly balesetet a Nürburgringen a Ferrari versenyzőjeként. Csodával határos módon túlélte az életveszélyes égési sérülésekkel járó bukást, tüdejéből sokáig szívták le a belélegzett mérgező anyagokat és a hátra maradt váladékot. Lauda hat héttel később újra autóba ült az Olasz Nagydíjon, amit a negyedik helyen fejezett be. A baleset késői következményeként két veseátültetésen esett át Lauda: 1997-ben testvére, Florian, míg 2005-ben felesége, Birgit szolgált donorként.