• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Könnyen vonatozás lehet Abu Dhabiban, pedig Hamilton nem szeretné

Forma-1 Hírek - Könnyen vonatozás lehet Abu Dhabiban, pedig Hamilton nem szeretné

Készült: 2017.november.26 10:50 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Könnyen vonatozás lehet Abu Dhabiban, pedig Hamilton nem szeretné
Az eddigiek alapján az egycserés stratégia lehet a domináns Abu Dhabiban, az idei utolsó nagydíjon, ami vonatozást eredményezhet. Lewis Hamilton pont ezt akarná elkerülni.
„Remélem, nem lesz vonatozás holnap”- mondta a brit. „Remélem, lesz valamiféle csata, legyen az a gumikopás, vagy a kerékcsere, vagy bármi más miatt.

Márpedig a Yas Marina Circuiton nem könnyű előzni, a gumik alig kopnak, szóval egyelőre nincs sok remény a változatosságra és színes „menetrendre”. A Pirelli szerint az egy kiállás lesz a leggyorsabb és optimális megoldás. A verseny 55 körös, így az első etap 15-30 kör körül alakulhat a szuperlágyon, majd végig lehet menni lággyal. Akik nincsenek bent az első tízben a rajtnál, fordítva gondolkodhatnak: kezdés szuperlágyon, utána utlralágy.

A gumik tartósságát támasztja alá – nem mintha erre annyira szükség lenne -, hogy Wehrlein 29 körös etapot ment az ultralágyon, ami a leghosszabb eddig Abu Dhabiban ezzel a keverékkel. Szuperlágyon 32 kör a leghosszabb táv, ezt Marcus Ericsson abszolválta.