• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Így már megkaphatja Räikkönen, vagy Bottas helyét Ricciardo: Verstappen válaszút előtt

Forma-1 Hírek - Így már megkaphatja Räikkönen, vagy Bottas helyét Ricciardo: Verstappen válaszút előtt

Készült: 2018.április.18 19:50 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Így már megkaphatja Räikkönen, vagy Bottas helyét Ricciardo: Verstappen válaszút előtt
Az ex-versenyző, jelenleg a Sky Sports-nál szakkommentárkodó Martin Brundle úgy véli, a Kínai Nagydíjat megnyerő Daniel Ricciardónak már idén jó esélyei lehetnek egy komoly eredményre, 2019-ben pedig a Mercedes vagy a Ferrari ülésére.
Ricciardo megint úgy nyert futamot Kínában, hogy nem az első három hely valamelyikéről rajtolt. "Úgy tűnik, soha nem az unalmas futamokat nyerem meg..." - fogalmazott félig-meddig poénosan az ausztrál.

Ricciardóval kapcsolatban Brundle is elmondta a véleményét a csatorna weboldalának hasábjain. "Bár néha hiányzik az a hihetetlen nyers tempó nála, amit Verstappen hozni tud, a versenyeken Ricciardo olyan teljesítményre képes, amire a Forma-1 régi nagyjai is csak elismerően csettinthetnének. Ahogy előző öt futamgyőzelmekor, a hatodiknál, Kínában is a váratlan sikert választotta, könyörtelenül kihasználva az esetleg ölébe pottyanó lehetőségeket. Ahogy egyszer ő maga fogalmazott, 'adjatok egy folyamatosan jó autót, és máris a vb-címért fogok harcolni.' Én ezt még 2018-cal kapcsolatban sem tartom egy ördögtől való gondolatnak, ha jól tudna a Red Bull és a Renault fejleszteni a szezon során. Közel sincs már meg az a fölény a Mercedesnél, ami eddig a szezonig azért szinte folyamatosan megvolt." - mondja Brundle.

"Daniel Ricciardónak idén lejár a szerződése a Red Bullnál, nem véletlenül vigyorgott még a szokásosnál is szélesebben a két 'fapofa' finn, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen között - könnyedén meglehet az, hogy most, az ilyen teljesítményekkel szerzi meg éppen valamelyikőjük helyét. Nem lenne egyébként egyszerű választás, hiszen egyrészt bár a Ferrari jó, azért Kínában például komoly taktikai bakit követtek el azzal, hogy Bottas Vettel elé tudott vágni, másrészt pedig ahogy előbb említettük, a Mercedes jelenleg nem a legjobb, de ki tudja, meddig tart ez az időszak."

"A Ferrarit ráadásul Sebastian Vettel maga köré tudta építeni az évek során, kérdés, hol lenne ebben a gépezetben helye Ricciardónak. A Mercedesnél ugyanez a probléma előkerülhet a másik nagyágyú, Lewis Hamilton mellett. Ricciardo akár azt is mérlegelheti, hogy szerződést hosszabbít a Red Bullal, de ezzel kapcsolatban pedig azt érezheti (vannak bizonyos erre utaló jelek), hogy a csapat a fiatal titánra, Max Verstappenre szeretne építeni. Érdekes lavírozás jön majd Ricciardónál, amikor csapatot kell választania magának 2019-re. Érdeklődői vannak, ebben biztosak lehetünk, de akár a maradást is választhatja."

Természetesen Brundle is említést tett Ricciardo csapattársáról, a kiválóan kezdő, aztán saját hibáival saját sírját megásó Max Verstappenről. "Beszéltem vele hazafelé, így vagy úgy, ez a verseny fordulópont lesz a karrierjében, hiszen hétvégén akár ő is mehetett volna a győzelemért, ahogy Ricciardo tette. Amikor beszéltünk, azt mondta, csak 1-2 körrel kellett volna tovább várnia, hogy bepróbálkozzon Lewis és Sebastian ellen, rengeteg ideje volt még. Türelmetlen volt, és óriási kockázatot vállalt. Természetesen a Lewis és Kimi elleni első körös manőver zseniális, csakúgy, ahogy a tavalyi mexikói rajt is az volt. De nem véletlenül szólt neki a mérnöke: 'Ne szállj el, ne legyél kapzsi!' Azt hiszem, megérzett valamit."

"Max többé már nem új fiú. Ez a negyedik szezonja, van hatvanhárom rajtja az F1-ben úgy, hogy még mindig csak 20 éves. Több helyet kellett volna hagynia Lewisnak Bahreinben, türelmesebbnek kellett volna lennie Kínában. Óvatosabban kell csatáznia, hosszú távon kell gondolkozni, némileg visszafogni (tényleg csak egy kicsit!) az agresszióját. De ezt ő is pontosan tudja." - foglal állást Verstappennel kapcsolatban a többség véleményéhez közel Brundle.

"A Red Bullnál egyelőre nyugodtak a viselkedésével kapcsolatban, én nem vagyok benne biztos, hogy ez így jó. Azt mondják, Sebastian Vetteltől pontosan ugyanezt láthattuk annak idején, ezzel nem értek egyet."

"Ha nincsenek a hibák, a Red Bull akár kettős győzelmet is arathatott volna Kínában az egymással csatázó, de a körülmények kedvezőtlen alakulása miatt egyaránt elbukó Ferrari-Mercedes duó mellett. De aztán jött Vettel megforgatása, és a büntetés, amit Verstappen ezúttal már nem úszott meg. A még a tavalyinál is erősebb(nek tűnő) Ferrari és a még a tavalyinál is sebezhetőbb(nek tűnő) Mercedes között ez egy izgalmas, körömrágósan feszült szezon lehet, amiben akár a Red Bullnak is meglehet a maga helye."