• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Leclerc 2019-től a Ferrarinál folytatja

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Leclerc 2019-től a Ferrarinál folytatja

Készült: 2018.szeptember.12 10:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Leclerc 2019-től a Ferrarinál folytatja
A Ferrari nem sokkal azután, hogy bejelentette Kimi Räikkönen távozását, megerősítette, hogy ki érkezik a helyére: a saját tehetségük, Charles Leclerc.
A Scuderia Ferrari röviden jelentette be, hogy mivel Kimi Räikkönen távozik a csapattól, és a Saubernél folytatja, így a helyére a fiatal tehetségüket, Charles Leclercet ültetik.

"A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy a következő F1-es szezonban Charles Leclerc vezet a csapatnál Sebastian Vettel mellett." - állt az egy mondat a közleményben, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene nevével.

A 20 éves Leclerc 2014-ben kezdte a professzionális pályafutását a formulakategóriában. A Formula Renault 2.0 Alps sorozatban rögtön második lett, míg az első bajnoki címét 2016-ban szerezte meg a GP3-ban. Időközben a Ferrari, a Haas és a Sauber tesztpilótája lett, tapasztalatot szerezvén a Forma-1-ben. Az F1-es bemutatkozása előtt az F2-es szériát húzta be, szintén az első évében.

A Sauberrel kissé döcögősen kezdődött a karrierje, de az Azeri Nagydíjtól kezdve elkezdte megmutatni azt, hogy mekkora potenciál van benne, és sorra hozta a pontszerző helyeket, valamint a Q3-as szerepléseket az időmérő edzéseken, amikkel az egész Forma-1 figyelmét felkeltette.

A hírek szerint a történet hátterében egy már korábban aláírt szerződés áll, amit Leclerc menedzsmentje, Jean Todt fia, Nicolas Todt rögzített. A kontraktusból csak egy kiút volt, ami nem más, minthogy a Ferrari fizet Leclercnek, de Todt és a monacói nem tartott erre igényt, valamint John Elkann, a márka vezérigazgatója meg akarta tisztelni Marchionne emlékét, teljesítvén az utolsó kívánságát.

Leclerc Twitteren kommentálta a történteket: "Az álmok valóra válnak... A 2019-es F1-es bajnokságban a Ferrari versenyzője leszek. Örökké hálás leszek a Ferrarinak a kapott lehetőségért. Illetve Nicolas Todtnak, hogy 2011 óta támogat. Továbbá a családomnak."

"Egy személynek, aki többé már nem része ennek a világnak, de akinek mindennel tartozom, ami velem történt: Papa. Jules, köszönök mindent, amit tanítottál nekem, sosem feledünk el, és mindenkinek, aki támogatott és hitt bennem."

"Keményebben fogok dolgozni, mint valaha, nehogy csalódást okozzak. Azonban először itt egy szezon, amit be kell fejeznem egy bámulatos csapattal, akik megadták nekem a lehetőséget, hogy harcoljak és megmutassam a bennem rejlő potenciált. Hajrá Sauber!"