• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton úgy érzi, jobban is teljesíthetett volna

Forma-1 Hírek - Hamilton úgy érzi, jobban is teljesíthetett volna

Készült: 2018.június.24 10:35 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton úgy érzi, jobban is teljesíthetett volna
Lewis Hamilton pályafutása 75., míg az idei szezon 3. pole pozícióját szerezte meg a Francia GP-n. Egyelőre még nem tudja, milyen lehet a versenytempójuk holnap.
A Mercedes címvédője úgy érzi, egy nagyon sima időmérőt zárt, többek között a csapata kemény munkájának is köszönhetően. 

"Szerintem jó időmérőt zártam, hiszen a csapat kitűnő munkát végzett egész hétvégén, és összeraktunk egy olyan autót, amire szükségem volt - úgy vélem, ugyanez igaz Valtterire is." - mondta Hamilton a francia nagydíj időmérőjét követő sajtótájékoztatón. 

"Elég sima edzés volt, ha őszinte akarok lenni. Jobb is lehettem volna, de így is nagyon boldog vagyok a pole pozícióval."

"Sokat dolgoztam, hogy visszakerüljek a pole-ba, hiszen elég nagy a nyomás, mert mint láthatjuk, mindig nagyon közel állunk egymáshoz az élen. Ezért is olyan nagyszerű megszerezni ezt az eredményt, és ezért is olyan különösen gyönyörű a mai nap."

Az első rajtkocka mennyiben tudható be a Mercedes új motorjának?
"Nekem sosem volt problémám azzal, hogy nem kapom meg azonnal a fejlesztett erőforrást. Az előrelépés a két erőforrás között nem olyan nagy."

Milyen érzés volt a vizes francia pályán? 
"Minden pálya nehéz, amikor vizes, én sosem teszteltem az esőgumikat itt, szóval elég kevés a tapasztalatom."

Bottas ma egyszerűen nem tudott harcban lenni a pole pozícióért, de a finn így is az első sorba kvalifikálta magát. 

"Nem voltam biztos Lewis idejében, de nagyszerű munkát végzett az időmérőn." - ismerte be Bottas az időmérőt követően - "A Q2-ben hiányzott egy kis idő, és egy kis elvégzett munka, mindez pedig lelassított a Q3-ban - próbáltam körről körre egyre gyorsabbá válni."

"A végén nem sikerült a tökéletes kör, de így is jó teljesítményt nyújtottunk. Szeretnék gratulálni a csapatnak a nagyszerű munkáért és a fejlesztésekért, amiket elkészítettek erre a pályára. Az autó és a motor terén is előreléptünk."