• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton szerint, ha Rosberg a Mercedesnél marad, nem lennének ennyire jók

Forma-1 Hírek - Hamilton szerint, ha Rosberg a Mercedesnél marad, nem lennének ennyire jók

Készült: 2017.október.24 12:18 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Hamilton szerint, ha Rosberg a Mercedesnél marad, nem lennének ennyire jók
Lewis Hamilton meg van róla győződve, hogy Nico Rosberg távozásával megváltozott és sokkal jobb lett a Mercedes dinamikája. A brit világbajnok tavaly kikapott a csapatársától, akinek ez egyúttal címet is ért a Forma-1-ben.
Rosberg azonban az év végén távozott, noha akár az idei bajnokságra is esélyes lehetett volna, Ő azonban felbontatta a szerződését, és úgy döntött, befejezi a pályafutását a motorsportban. A helyét a Williamstől érkező Valtteri Bottas vette át, de a finn pillanatnyilag messze nem teljesít úgy, mint kellene.

Ez nyilvánvalóan jól jön Hamilton számára, plusz a finn egy sokkal kezelhetőbb, nyugodtabb karakternek tűnik. Lewis őszintén beszélt arról, hogy ezek a változások az életében mennyire meghatározóak voltak, kezdve a diétával, vagy a Toto Wolffal való kapcsolatával.

„Tavaly év végén leültünk beszélgetni Totóval, ami döntő fontosságú volt a csapat megszilárdítását illetően. Minden kérdést elrendeztünk akkor ott az asztalnál, és kimondtuk azt, amit ki kellett. Ezután egy új, erősebb kapcsolatot alapoztunk meg.”

„Személy szerint jobban érzem magam, mint eddig bármikor, fizikailag és szellemileg is. Egész évben erősnek éreztem magam szellemileg, de fizikailag nagy lépést tettem meg előre, és ennek az is része volt, hogy úgy döntöttem, változtatok a diétámon.”

„A legjobb döntés volt az, hogy ehhez a csapathoz szerződtem, míg a második legjobb a diétám megváltoztatása Szingapúrban. De még ezelőtt is nagyon jól vezettem. A legnagyszerűbb érzés az, amikor megpróbálod magadból kihozni a legtöbbet.”

Lewis számára más a Mercedesnél dolgozni, mióta Nico elhagyta a csapatot. Ezáltal az istálló dinamikája is megváltozott, és a légkör is jó lett.

„A csapatnál dolgozók meg tudják mondani, hogy milyen volt ez a dinamika, és persze én személy szerint nem mondhatom azt, hogy tavaly nagyszerű volt. Idén azonban azzal, hogy beszélgettünk Totóval, és igazán dolgoztunk a kapcsolaton ezekkel a srácokkal, más a helyzet. Egyetértettünk abban, hogy ezzel nem szabad szórakozni.”

„A formula működik, és ezt akarom folyatni, építeni arra a kapcsolatunkra, ami most van. Az embereim rendkívüli munkát végeztek, és ez igaz a csapat mindkét felére is. Ez a fajta kapcsolat erősebb, mint eddig bármikor is volt. Szerintem az idő, amit a mérnökökkel eltöltök, jobb, mint valaha.”

„Nagyon jó, hogy harcolunk egy másik csapattal, így a fókusz is más. Ha két erős versenyző van egy csapatban, ahogy nálunk is volt, akkor a csapaton belül ez az egész olyan, mint egy hurrikán, erős energiával és ez a szobán belül marad.”

„Most együtt vagyunk egy hurrikán, vagy bármilyen energiabomba, amit az autóra használunk fel, és összességében sokkal elégedettebbek vagyunk a dinamikával.”

Arra a kérdésre, hogy mindezt sikerült volna-e elérni ebben az évben, ha Rosberg marad, Hamilton határozottan válaszolt: „Nem.”