• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: nem vagyok gyenge fejben, hiszem, nyerni fogunk

Forma-1 Hírek - Hamilton: nem vagyok gyenge fejben, hiszem, nyerni fogunk

Készült: 2018.június.14 06:58 Készítette: Czukor Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: nem vagyok gyenge fejben, hiszem, nyerni fogunk
Lewis Hamilton lefektette az elkövetkező időszak alapvetését, és pozitív hozzáállással folytatja 2018-at, ami egyelőre meglehetősen hullámzóan alakul számára. A Mercedes címvédője hisz csapata és saját képességeiben.
Vettel újra az élre állt összetettben, igaz, mindössze egyetlen pont az előnye Hamilton előtt, és hét nagydíj után is teljesen megjósolhatatlan egy-egy hétvége eredménye, többesélyesek a fordulók. Hamilton technikai gondokkal küzdött Montrealban, azt a motort kellett nyúznia, amiben már a hetedik versenyhétvége volt. A négyszeres bajnok örül, hogy egyáltalán célba ért, kárenyhítésként tekint a szereplésre.

„Biztos vagyok benne, hogy ez elkövetkező pár nap egyre fájdalmasabb lesz, mert végtére is ez egy gyenge hétvége volt – de lehetett volna sokkal rosszabb is”- értékelt Hamilton. „Kieshettem volna, veszíthettem volna 25 pontot. 18 pontot buktunk két versenyen, tehát határozottan visszaestünk ebben a tekintetben.”

„Nem hagyom, hogy ez rátelepedjen a gondolataimra. Ez lenne a gyengeség első jele, én pedig nem vagyok gyenge fejben. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, és hiszem, képesek vagyunk rá”- jelentette ki a brit.

Számára az sem kérdés, hogy a Mercedes képes fordítani a széljáráson, és a W09 ismét elsőszámú és meghatározó kocsi lehet.

„Teljes mértékben bízok a srácokban, energiát fektetek irányukba. Képzelje el például a teniszt: átnézel a háló felett, és azt gondolod magadban, ’Vajon el fogom veszíteni?’ – akkor már eleve elbuktad. Nem számít, hol rajtolok a rajtrácson – nem az van, hogy ránézek bármelyik versenyzőre, és azt mondom magamban, ’Lehet, szem elől veszítem ezt a srácot’. Arra gondolok: ’Hogyan tudom legyőzni őket? Hogyan lehetek jobb?’. És így fogok tenni továbbra is.”

„Úgy vélem, van potenciál a kocsiban, és amikor ti, srácok, írjátok a sztorikat, tavaly az volt, hogy ’Ah, a Mercedes rendelkezik a legjobb kocsival’, és minden ilyesmi, de legvégül szerintem arról van szó, hogy mi dolgoztunk a legjobban. Lehet, most nem kellene ilyesmit írni, mert nem mindig teljesítünk jobban a többieknél, és nagyon szoros”- folytatta.

„A Red Bull néha vegyül velünk, a Ferrari mindig is vegyült, ők a legkiegyensúlyozottabbak, de még sok futam van hátra. Sokat kell bírnia ezeknek a motoroknak, sok fog múlni rajtuk, és ezért vagyok ennyire hálás a mostaninak”- utalt arra, hogy végül sikerült célba érnie Kanadában.