• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Grosjean nem látja magát annyira hibásnak

Forma-1 Hírek - Grosjean nem látja magát annyira hibásnak

Készült: 2018.június.24 10:34 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Grosjean nem látja magát annyira hibásnak
Romain Grosjean elárulta, hogy mi áll az időmérős csattanásának hátterében. Ez azonban egy újabb nagy lehetőség volt, amivel nem tudott élni.
A Haas francia versenyzője egész pénteken a leggyorsabb volt a top-csapatok mögött. A mai időmérő edzésen is megvolt erre az esélye, de a Francia Nagydíját saját magának nehezítette meg egy csattanással a Q3-ban.

Grosjean a francia Canal+ kérdésére elárulta, hogy sokkal többről van szó, mint egy egyszerű hibánál.

„Nagyszerű volt a tempóm, és az autó is nagyon jól működött. Volt azonban egy félreértés a garázson belül, miután az új gumikkal akartam kimenni a pályára az esetleges esőzések miatt.”

„Az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy a régi gumikkal megyünk vissza, de elfelejtettük megváltoztatni az autó beállításait. Az első szárnyon kellett volna módosítanunk, majd én közben ugyanúgy csináltam mindent, mint az azt megelőző körben. Végül teljesen elvesztettem az uralmamat az autóm felett.”

„Ezek után már nem tudtam visszamenni. Sajnálom, mert valóban remek volt a tempónk, de ez egy olyan pálya, ahol egy apróbb eltérés is sokba kerülhet. Szóval mindez így nem volt ideális. Könnyedén a 7. helyen végezhettünk volna. Csalódott vagyok emiatt, de meg kell próbálnunk megérteni a helyzetet, valamint elkerülni a hasonló szituációt.”

Grosjean helyzetét nehezíti, hogy időközben vissza kellett küldeni Maranellóba az új Ferrari-motort.

„A holnap egy újabb nap lesz, új lehetőségekkel. Motort kellett cserélnünk, így vissza kellett térnünk az első specifikációhoz.”

Az új aerodinamikai frissítést is Magnussen kapta meg a pénzfeldobás után. Grosjean elmondta, nem volt szerencséje, de a vasárnap szempontjából mindez nem fog igazán számítani. Legalábbis a francia így gondolja.