• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone: Hamilton és Vettel sem szeretné csapattársnak Verstappent

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Hamilton és Vettel sem szeretné csapattársnak Verstappent

Készült: 2018.szeptember.07 19:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Hamilton és Vettel sem szeretné csapattársnak Verstappent
Nico Rosberg Ibizán beszélgetett Bernie Ecclestone-nal többek között Fernando Alonsóról, Max Verstappenről, és arról, ki lehet a világbajnok 2018-ban. Ecclestone úgy véli, nincs nagy különbség a két esélyes között.
Rosberg a Beyond Victory című podcastban elmondta, a visszavonuló Alonso versenyzőként ugyan ott van a legnagyobbak között, „de ennél többre van szükség ahhoz, hogy tényleg nagyszerű F1-versenyző legyél”. „Jó csapatjátékosnak kell lenned, jó szociális képességekkel kell bírnod, folyamatosan jó helyen kell lenned, remek autókkal kell rendelkezned, hogy futamokat és címeket tudj nyerni. Ez volt a leggyengébb pontja”- mondta a német világbajnok, akit Ecclestone látott vendégül saját otthonában.

„Igaz, amit mondasz”- vette át a szót Ecclestone. „Az autóban, versenyzőként, az (a legnagyobbak egyike). De más területekről beszélve nem volt a legnagyszerűbb az, ahogy cselekedett. Lehet, rossz tanácsokat kapott, rossz útra lépett”- fejtette ki Ecclestone, hozzátéve, „nem gondolja, hogy Flavio (Briatore) ártott volna neki, pont ellenkezőleg”.

Azt is elárulta, miért súgta anno Rosberg fülébe, hogy jól döntött a visszavonulással. „Azért, mert hoztál egy döntést. Nem vacakoltál. Nem rontottad el azzal, hogy meghallgattad, mit mondanak mások, vagy megvártad, mit írnak a lapok. Hoztál egy döntést, miszerint ezt fogod tenni. Boldognak kell lenned azért, hogy hoztál egy döntést.”

Ricciardo a Renault-hoz szerződik… „Meglepett”- reagált Ecclestone, majd szóba került Verstappen is. „Nem gondolom, hogy a jelenlegi világbajnokok közül bárki is szeretné azt, hogy ő legyen a csapattársa. Szerintem neki nagyobb feladat lenne ülést találni egy csapatnál, mint Fernandónak. Nem hiszem, hogy a Ferrari vagy a Mercedes tárt karokkal fogadná őt.”

„Fogalmazzunk úgy: nem örülnél annak, ha egy olyan csapatban lennél… Felejtsd el azt a szót, hogy elsőszámú, de tegyük fel, te vagy a top srác a csapatban, és valaki azt mondja: Verstappen fogja vezetni a másik kocsit. Ez már más történet. Sebastian nem akarná őt, Lewis sem.”

Ki lesz a világbajnok év végén? „Jelen pillanatban úgy tűnik, talán a Ferrari rendelkezik a jobb autóval”- magyarázta Mr. E. „Lewis és Sebastian között nincs nagy különbség. Lehet, Sebastian nyeri a világbajnokságot.”

„Én Lewist mondom”- replikázott Rosberg. „Egy gép, a csapat is. Ismét nyerni fognak. A Ferrari túl sokszor szúrja el, és sosem viszik végig, hiába erősek. Szervezetileg nem tökéletesek. A Mercedes mindig visszatér.”

„Ez a probléma”- erősítette meg a felvetést Ecclestone. „A Ferrari kicsit jobban hozzá van szokva a vereséghez, mint a Mercedes. Ők könnyebben veszítenek.”