• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Domenicali: Az én kezem alatt nem mehetett volna Le Mansba Alonso

Forma-1 Hírek - Domenicali: Az én kezem alatt nem mehetett volna Le Mansba Alonso

Készült: 2018.június.14 06:52 Készítette: Czukor Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Domenicali: Az én kezem alatt nem mehetett volna Le Mansba Alonso
Stefano Domenicali elárulta, beszélt Alonsóval Le Mansról, de mint a Ferrari főnöke, nem engedte volna a spanyolt más sorozatokban versenyezni.
A Ferrari történelme nem csak F1, hanem Le Mans sikerekkel is telített, de mégis már régóta nem indult az olasz csapat a 24 órás versenyen. Természetesen erre idén sem került sor, de legalább egy egykori ferraris, a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso ott lesz, mivel a Mclaren engedélyezte neki, hogy a Toyotával részt vegyen az eseményen. Stefano Domenicali pedig erre úgy reagált, hogy ő sosem engedte volna el más sorozatokba versenyzőit.

„Csapatfőnökként egy kicsit önzőnek kell lenned. Nem csak a belépőjegyekre van írva, hogy a motorsport veszélyes: tényleg az. Nem engedném el, főleg akkor nem, ha még harcban vagyunk a VB-ért.”

Domenicali 2007-től 2014-ig töltötte be a Ferrari csapatfőnöki pozícióját. Háromszor is közel került a VB-címhez (2008: Massa, 2010 és 2012: Alonso), első évében pedig Raikkonen ünnepelhette (máig) egyetlen világbajnoki címét. Luca di Montezemolóval karöltve szokása volt a Le Mans ötletével előhozakodni, hogy nyomás alá helyezzék Bernie Ecclestone-t, viszont 2014-től mindkettőjüktől elköszönt a Ferrari.

Domenicali azt is megjegyzi, hogy még akkor beszélt Alonsóval a Le Mansról.

„Beszéltünk róla, de soha nem mondta, hogy csináljuk. Teljesen elkötelezett volt az F1-es karrierje mellett. De az biztos, hogy ő egy igazi versenyző, aki imádja a motorsportot, és olyan versenyző akar lenni, aki számos szériában sikert sikerre halmoz.”