• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottas: nagyon élvezetes az Eau Rouge-ban előzni!

Forma-1 Hírek - Bottas: nagyon élvezetes az Eau Rouge-ban előzni!

Készült: 2018.augusztus.28 13:17 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottas: nagyon élvezetes az Eau Rouge-ban előzni!
Valtteri Bottas szépen felzárkózott Belgiumban, elősegítve a Mercedes pontgyűjtését, de a kitűzött célt nem érte el. Bottas még büntetést is kapott a leintés után, ugyanakkor ez nem volt hatással a végeredményre.
Bottas a 17. helyről rajtolt, végül a negyedik pozícióban ért be, tehát nem lett meg a dobogós eredmény, amit a futam előtt tűzött ki célként. A rajt nem volt sima, eltalálta hátulról Szirotkint, amiért utólag 5 másodpercet és 2 büntetőpontot kapott, de a végeredményt nem befolyásolta a döntés. A finn versenyző folyamatosan haladt előre a mezőnyben, az utolsó körökben szerezte meg a negyedik helyet Péreztől.

„A kárenyhítés volt a célunk a mai napra, sikerült szépen felzárkózni”- összegezte Bottas. „Reménykedtem, hogy talán lesz esélyem a dobogón végezni, de ütköztem az 1-es kanyar előtt, amitől megsérült az első szárnyam. Ezt követően a negyedik hely volt a maximum, ami nem olyan rossz eredmény, tekintettel arra, hogy a 17. helyről rajtoltunk.”

„Igazából eléggé élveztem a mait, sok kocsit előztem meg. A kedvencem talán az volt, amikor az Eau Rouge-ban előztem – az nagyon élvezetes volt”- mondta arra a manőverre, amit Hartley ellen hajtott végre a Mercedesszel. „Sajnos ma nem tudtuk megnyerni a versenyt, de több pontot szereztünk, mint a Ferrari, ez pozitív. Nagyon erősnek tűntek ezen a hétvégén, az időmérőn és a versenyen egyaránt. Tettünk egy lépést a motorral ezen a hétvégén, de a Ferrarik még mindig gyorsabbak, szóval nyomnunk kell a továbbiakban is.”