• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottas elmagyarázta, hogy miért kapott ki Hamiltontól

Forma-1 Hírek - Bottas elmagyarázta, hogy miért kapott ki Hamiltontól

Készült: 2018.szeptember.02 08:06 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottas elmagyarázta, hogy miért kapott ki Hamiltontól
Valtteri Bottas úgy gondolja, hogy sikerült felvennie a lépést csapattársával, Lewis Hamiltonnal, akitől az olasz időmérő végjátékában csak azért kapott ki, mert nem szélárnyékban autózott.
Bottas egész hétvégén bottal üthette Hamilton nyomát, aki végül a Q3-ban 0,35 másodperccel verte meg őt. A brit egy hellyel a finn előtt, a harmadik rajtkockából várhatja az Olasz Nagydíj startját. A hétvége során még ez volt a legkisebb különbség a két csapattárs között, de való igaz, hogy az időmérő utolsó körén Hamilton kapott szélárnyékot Bottastól, nem fordítva.

„Ez a különbség az egyenesekben jött össze Lewishoz képest. Illetve az első Q3-mas körömben blokkoltak a kerekeim az első kanyarban, ami nehezebbé tette a dolgomat a második körnél. Összességében nem volt könnyű egy jó kört összerakni, de a végén, az utolsó köröm jó lett volna, ha kapok szélárnyékot.” – mondta a finn.

A Mercedes azt a döntést hozta az időmérőre, hogy a két autó menjen egymás mögött, hogy a hátsó szélárnyékot kapjon. Először Hamilton adott szélárnyékot Bottasnak, majd az utolsó körben Bottas adott Hamiltonnak.

„Tulajdonképpen az első köröm is jó volt. Vesztettem fél másodpercet az 1-es kanyarban, de a kör többi része meglehetősen jól sikerült. Örülök, hogy láttam, miért lett ilyen a köridőm, értettem mindent. Hátulról nem igazán veszélyeztetett minket a Red Bull, ami jó dolog, mivel nem hoztam ki a 100 százalékot a csomagomból. Az autó egyensúlya kiváló volt, a beállítás is, minden rendben volt.” – magyarázta Bottas.

A csapatfőnök, Toto Wolff elmondta, a versenyzője nem érezte magát tökéletesen a kocsiban, és egész hétvégén folyamatosan változtatni akart a beállításokon. Bottas is elismerte, hogy „elég nehéz” hétvégéje van.

„Elég nagy változtatásokat eszközöltünk az FP3-ra, de az autó nagyon rosszul viselkedett fékezésnél. Az 1-es és 4-es kanyarnál, fékezésnél, könnyű volt blokkolni a kerekeket. Sokat hibáztam a harmadik szabadedzésen, nem is volt igazán tiszta köröm. Aztán visszatértünk a pénteki beállításokhoz, igazítottunk egy kicsit az egyensúlyon, és rögtön jobb lett az autó.” – zárta a finn.