• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso: "A magyar időmérő 90%-ot ér, és az eső is segített"

Forma-1 Hírek - Alonso: "A magyar időmérő 90%-ot ér, és az eső is segített"

Készült: 2018.július.29 07:28 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso: "A magyar időmérő 90%-ot ér, és az eső is segített"
Fernando Alonso örült az esős időmérőnek a Magyar Nagydíjon, hiszen máskülönben szerinte nem lehetett volna meg a 11. rajtpozíció.
Fernando Alonso a Magyar Nagydíjnak a 11. pozícióból vághat neki, aminek örül is, lévén, hogy ez a helyezés a holnapi versenyen még aranyat érhet.

"Akkor tettük fel a slickeket és az intereket is, amikor mindenki más, illetve a körülmények is ugyanolyanok voltak, mint a többieknek." - kezdte a McLaren versenyzője az időmérő elemzését a sajtó előtt.

"Boldog vagyok az időmérővel, hiszen tegnap elég lassúak voltunk, de éjszaka sikerült változtatnunk néhány dolgon, vagyis volt min aggódnunk, hogy működni fog-e."

"Az időmérő a verseny 90%-át jelenti a Hungaroringen, és az eső mindenképpen segített, hogy jobb pozícióba kerüljünk. Talán még jobb is lehetett volna, sok múlt rajta, hogy épp melyik pillanatban gurultunk ki a pályára. Örülök, mert innen jó esélyünk van a vasárnapi pontszerzésre."

"Szárazon nehéz lett volna, és láthattuk, hogy ilyen trükkös körülmények között Leclerc és Ricciardo sem jutottak be a Q3-ba, vagyis szép ez a 11. hely."

A tapasztalatod mennyit számított?

"Minden nap egyre jobban megismerjük az autót, illetve minden nap egy új lehetőség a fejlődésre versenyzőként és emberként is. Újabb leckéket tanulunk, amikor találkozunk a mérnökökkel, a csapattal, a médiával és a szurkolókkal. Következő alkalommal ezáltal ismét jobbak lehetünk."

"Esőben, vagyis vegyes körülmények között jobbak az esélyeink, hiszen ha trükkösek a körülmények, akkor meglepő eredményt szerezhetünk. Az a jó, ha sokszor kell kiállni, és lehet kockáztatni. Hockenheimben a pálya egy részén esett csak, és akkor rosszul kockáztattunk."

"Mindenesetre a nyolcadik, kilencedik, tized hely akkor sem túl nagy eredmény, amikor egy rendkívül nehéz verseny után egy-két pontot zsebelhetsz csak be. Az időjárást azonban nem tudom megjósolni, remélem esni fog."